Kiket és miért zavar vagy zavarna egy esetleges
ingatlanár csökkenés?
Figyelt kérdés
Rengeteg ember tudna ingatlant vásárolni, azok is akik esetleg eddig nem tudtak, kisebb lenne a lakosság hitelkitettsege, magasabb lenne a biztonság érzet, lenne normális piac , jobban működne az epitoipar stb...
Ez miért nem lenne jó? Miért ilyen ellensegesek azokkal az emberekkel itt a gyakorin akik árcsökkenést prognosztizálnak?
Nekem van egy 39m2 teljesen felújított 1,5 szobás téglalakásom.
Mivel imádom,én újitottam fel a saját ízlésem alapján és eszembe sincs eladni, ezért engem abszolút nem zavar,ha csökkeni fognak az ingatlan árak.
Sőt,ha egy adott ár alá csökkennének az ingatlanok ,lehet vásárolnék még egy lakást.
2023. júl. 11. 16:38
12/47 anonim válasza:
Engem zavarna, mert ha jelentősen csökkennek az árak és emiatt mindenki rárepül az ingatlanpiacra, annak megint árfelhajtó hatása lenne. Mondjuk nekem most éppen tök mindegy, csak bírom, hogy sokan a teljes katasztrófát, összeomlást vízionálják, holott nagyon kicsi lesz az a réteg, aki majd megtudja kötni élete üzletét... :)
2023. júl. 11. 16:52
13/47 anonim válasza:
Aki eladni akár, azt zavarja.
Aki venni, azt nem.
2023. júl. 11. 16:52
14/47 anonim válasza:
Az árcsökkentést mindig azok vizionálják, akiknek nincsen elegendő pénzük.
Az a téveszméjük, hogy majd az ő zsebükhöz alkalmazkodik az ingatlanpiac, persze lefelé.
2023. júl. 11. 17:04
15/47 anonim válasza:
Hat ha jól emlékszem az általam olvasott cikkekre , akkor ez már nem esetleges csökkenés, hanem már csökkenés. Még ha max 5 %os is. Mondjuk, hogy valami tartsa az erteket 20 % koruli infa mellett akkorát kellett volna drágulnia.
2023. júl. 11. 17:33
16/47 anonim válasza:
A befeketetőket zavarja, illetve azokat frusztrálhatja, akik most mondjuk 40 millióért vettek lakást nagy nehezen végre lakást, és jövőre majd csak 30 milliót ér (csak példa)
2023. júl. 11. 19:42
17/47 anonim válasza:
Mivel 30ért vettem, érzékenyen érintene ha holnap csak 15öt érne hirtelen.
2023. júl. 11. 20:55
18/47 A kérdező kommentje:
#17 ha benne élsz nem olyas mindegy mennyi az ára?
2023. júl. 11. 21:00
19/47 A kérdező kommentje:
#16 ha valaki lakhatasra veszi szerintem annak örülnie kellene hogy végre meg van
2023. júl. 11. 21:06
20/47 anonim válasza:
Nem mindegy mennyit ér amiben laksz. Az ingatlanár változás sosem úgy működik, mint egy fűnyíró, hogy mindenütt egyformán csökken és egyformán nő. Az ingatlanok egymáshoz viszonyított ára is sokat számít. Akát hitelre akár kp-re vetted, nem jó azzal szenvesülni hogy ha vártál volna a vásárlással, akkor kétszer akkora lakásit is tudnál venni. Vagy ha beletetted az önerődet és nem tudod fizetni a hiteled, mert pl. megbetegedtél akkor árverés után még a banknak tartozol, pedig a lakás árának 50%-t előre megspóroltad. Sorolhatnám, hogy az aki vett vagy van ingatlana miért nem örül az árcsökkenésnek. De nem lesz jelentős árcsökkenés. Aki ezt várja az koppan. Nem vagyunk függetlenek a világpiaci trendektől. Ha nemzetközi csődhullám elindul, mint 2008-ban, na akkor mennek lefelé az ingatlanárak. De most nem ez a helyzet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!