Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennél olyan lakást, ahol...

Vennél olyan lakást, ahol padlófűtés van és minden helyiségben járólap van (a hálószobában is)?

Figyelt kérdés
Kinéztem negy eladó lakást, de emiatt nem tudom, hogy érdemes -e vele foglalkozni. Nem régi amúgy, pár éves társasházban van. Eleve mindig arra figyelni, hogy ne tologassam a széket, asztalt, az íróasztalnál se gurulgassak a forgószékkel, mert feljön az alattam lakó és rámgyújtja a lakást. Meg ha valami nem klappol a fűtéssel akkor lehet felverni a járólapot. Lehet egyáltalán pl laminált padlót rakni helyette? Meg amúgy is a szobában szerintem legyen parketta vagy laminált.

2023. júl. 6. 21:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Igen, mert utálom a melegburkolatokat, a műanyag laminált padlót pláne.
2023. júl. 7. 18:51
 12/21 anonim ***** válasza:
39%
Őszintén szólva én már csak ilyet vennék bár már úgy tudom ez is egy “elavult” rendszer a mostaniakhoz kepest, hálóban egyébként nem ajánlott.
2023. júl. 13. 20:53
 13/21 anonim ***** válasza:
29%

#12 Valóban vannak már újabb módok a fűtésre, de a padlófűtés mint alulról jövő fűtés azért előnyösebb, mert alacsonyabb hőfoknál is magasabb a hőérzet amiatt, hogy már a talpunktól kezdve érezzük a melegebbet.

Nálunk padlófűtéssel télen általában 20-21°C szokott lenni, az előző télen kényszerből 19-20°C volt, de nem találtam soha olyan hidegnek, mint szüleimnél a 23-24°C-os hőmérsékletet, amiben mindig fázom. Mivel nekik alulról jég hideg a padló és a lábamnál már van egy erős hideg érzés, hiába melegebb a levegő.

Azonban hálószobába tényleg nem ajánlják, ott nálunk is radiátoros fűtés van. Részben egészségügyi okok miatt, de főképpen amiatt, mert nincsen elég szabad padlófelület a hálószobákban ahhoz, hogy rendesen tudjon üzemelni a padlófűtés.

2023. júl. 13. 22:04
 14/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért pontoztak le 13-as vagyok. Nagyon szeretem, de úgy tudtam a felszálló por miatt nem ajánlják.
2023. júl. 16. 03:14
 15/21 anonim ***** válasza:
Bocsi 12- és. Viszont én azóta mintha fazósabb lennék, amióta padlófűtés van.
2023. júl. 16. 03:15
 16/21 anonim ***** válasza:

Ha van min 5cm szigetelés a padlóban és 15 cm osztásokkal megfelelő cső átmérővel tekerték le, akkor a padló hőmérséklete 26 °C nál nem kell hogy melegebb legyen, ha 23-24 foknál nem akarunk magasabb hőmérsékletet. Vizes blokkokban pl fürdőkben pedig elegendő a 28°C os padló.

Ezeken a hőmérsékleteken nem fogja kavarni a port! Ez pór felkeverés a 90 es évek elején szigeteletlen padlóba letekert rendszereknél volt jellemző ahol sokszor 50-60 fokos vizet kellett a padlóba engedni, hogy a szigeteletlen házat fel tudják fűteni. Ilyen hőmérsékletek mellett szépen száll a pór, és sokszor felvállnak a járólapok, konganak ha meg kopogtatjátok. Jelenleg min 15 cm a padló szigetelési előírása, 2022 ben tapasztaltam is mikor ki kellett fizetnem.

A radiátorok alpvető működési elve pedig, hogy kb 20% Hőenergiát a felületén adja le a maradék kb 80% ot pedig a levegő cirkuláltatásával. Tehát mindegy hány fokos a radiátor fűtési szezonban ez keverni fogja a pórt.

Új építésű házaknál főleg a kis szobák eseten ~10 m2, nem marad elegendő szabad felület a padló fűtésnek. Mert beraknak egy 2 szemelyes ágyat és egy nagy gardrobot, és a szoba kb 60% eltűnt. Ha ágynemű tartós az ágy akkor bizony jól fel kell tekerni a hőnérsékletet az adott körben, de ekkor sem megy 30 fok fölé általában. Ebben az esetben inkább a radiátoros rendszer ajánlott. Ha van hely az ágy alatt 10-15 cm, mert nincs ágynemű tartó, akkor a padlófűtés normál hőfokon is jól fog működni.

2023. júl. 16. 07:13
 17/21 anonim ***** válasza:
39%

#16: a padlófűtés is cirkuláltat, mivel a meleg felfelé száll, máshogy nem lehet fűteni.

Az infrapanel is pl felmelegíti a felületeket, de azok már ugyanúgy keverik a levegőt.

2023. júl. 16. 07:25
 18/21 anonim ***** válasza:

"a padlófűtés is cirkuláltat"

A víz cirkulál csak benne, port lebegteti magas padló hőmérsékletnél. Napjainkban kizárólag alacsony hőmérsékletű padlófűtések kerülnek kivitelezésre. Tekintve, hogy a padló és a mennyezet hőmérséklete kis differenciát mutat így minimális a légmozgás a helyiségekben a por nem emelkedik fel. Ezért egy ilyen rendszer alkalmas steril környezetben is, pl korházi műtő.

2023. júl. 16. 08:37
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Padlófűtésünk van, imádom!

A padlónak egyáltalán nincs meleg érzete, éppen csak annyira, hogy télen is kényelmes zokniban mászkálni a házban. Nem vettem észre, hogy porosabb lenne bármi is. Azt igen, hogy szárazabb a levegő télen, így párásítani kell. Vagyis nem csak vennénk, vettünk is padlófűtéses házat. Részemről sokkal komfortosabb, mint a radiátoros lakásunk volt.

2023. júl. 16. 08:42
 20/21 anonim ***** válasza:

#18: persze kicsi a légmozgás, per négyzetméter. Csak a radiátor 0.3 m2-ről veszi fel a levegőt, a padlófűtés meg 15-ről.

Szóval arányaiban még mindig több lesz a por, mert hatalmas a felület, és legfeljebb a bútorok tetején nyugodhat le a por, a padlóról mindig újra felszáll.

2023. júl. 16. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!