Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennél olyan lakást, ahol...

Vennél olyan lakást, ahol padlófűtés van és minden helyiségben járólap van (a hálószobában is)?

Figyelt kérdés
Kinéztem negy eladó lakást, de emiatt nem tudom, hogy érdemes -e vele foglalkozni. Nem régi amúgy, pár éves társasházban van. Eleve mindig arra figyelni, hogy ne tologassam a széket, asztalt, az íróasztalnál se gurulgassak a forgószékkel, mert feljön az alattam lakó és rámgyújtja a lakást. Meg ha valami nem klappol a fűtéssel akkor lehet felverni a járólapot. Lehet egyáltalán pl laminált padlót rakni helyette? Meg amúgy is a szobában szerintem legyen parketta vagy laminált.

2023. júl. 6. 21:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
22%

Nem vennék, van saját lakásom.

Mi bajod a járólappal?

Könnyű tisztán tartani, ha hidegnek gondolod akkor tehetsz rá szőnyeget és ez a jó a padlófűtéshez, a járólap nem.

Kb. 150Ft-ért tudsz venni egy tucat öntapadós filckorongot amit kifejezetten arra találtak ki, hogy a székek lábára lehessen ragasztani és így egyáltalán nem koppan a kövön.

A gurulós szék kerekei alá járólap sem jó, tönkreteszi és az is hangos. Oda is lehet venni minimális költséggel szőnyeget avgy éppen erre való strapabíró alátétet.

de tudod mit?

Ne vedd meg!

A tulaj és az egész ház jobban jár valaki mással, akinek esze is van és nem mindenben eleve azt keresi hogyan nem jó.

2023. júl. 6. 21:50
 2/21 anonim ***** válasza:
19%
Én nagy hátrányként tekintenek rá ebből a szempontból, hogy megvennem-e, az a többi körülménytől és a többi szóba jöhető ingatlan adottságaitól függ.
2023. júl. 6. 21:56
 3/21 anonim ***** válasza:
0%

Ár függő. Ha belefér, hogy lamináltat tegyek a szobákba, akkor megvenném. Én sem szeretem a hidegburkolatot a szobákban.

Mellesleg házban élünk és mindenen van filckorong, ami mozdítható, mert én magam is utálom mindennek a hangját, ami "karistol".

Ki kell hogy ábrándítsalak viszont. A gurulós szék hangja laminált lapon is durva alsó szomszédként.

Én szeretem a padlófűtést, amíg nélküle éltünk nem is tudtam mennyire utálok nélküle létezni! :D

2023. júl. 6. 22:23
 4/21 anonim ***** válasza:
85%
Ez nem lenne kizáró ok
2023. júl. 7. 00:17
 5/21 anonim ***** válasza:
63%
Hát volt olyan ismerősöm aki nem volt vele megelègedve. Vásárlás után vette észre hogy vannak olyan részek ahol nem is fűtt, vmit elcseszhettek neki anno.
2023. júl. 7. 05:41
 6/21 anonim ***** válasza:
0%
Vagy ha netán ez neked hatrany akkor próbálnék annyit alkudni az árból, hogy ha netán gond van vmikor akkor egy javításra fussa. Mondjuk tavalyhoz képest 30 - 60 %ot estek a lakások adásvételi számai típustól fuggoen szoval én mondjuk ilyen okokon kívül is alkudnék ko keményen. Persze ez én vagyok mindenki azt csinál amit jónak lát.
2023. júl. 7. 05:43
 7/21 anonim ***** válasza:
70%

Nem. Alkudni meg emiatt nem hiszem, hogy lehetne.

Vannak akiknek a padlófűtés előny. Egy ismerősöm is padlófűtésre váltott, mert neki az tetszik a legjobban.

2023. júl. 7. 07:43
 8/21 anonim ***** válasza:

A gurulós székre szilikon kerekeket kell venni, a lábakra pedig filc korongot.

Sajnos hagytam magamat rábeszélni a radiátorokra a szobákban, mert azokkal jobban lehet szabályozni a hőmérsékletet, ami igaz is, ha hagyományos termoszátok vannak a rendszeren. Nincs tehetetlenségi hőingása.

Nos a radiátoros rendszer árából kijött volna a helyiségenkénti szabályozás is a padló fűtés osztóról, PID termosztátokkal... És a PID termosztát 0,5°C-ra csökkenti a padlófűtés okozta hőingását a 1,5-2°C-ról.

Mindenhol padlófűtés van járólappal, kivéve a szobákat, ahol radiátorok laminálttal.

Nem használunk papucsot, mezítláb közlekedünk. Az a helyzet télen sokkal jobb sétálni zokni nélkül a járólapon, mint a laminált padlón. A gyerekek sem a szoba padlóján játszanak, hanem a nappaliba szőnyeg nélkül a járólapon!

Nyáron a laminált és a járólap felületi hőmérséklete szinte teljesen megegyezik, minimális eltérés van köztük. 20,5-20,8 °C körül mozog a padló hőmérséklete az egész házban. BB energetikás családi ház.

A szobákban fűtési szezonban min 2x gyakrabban kell port törölni. Ugyanis a radiátor, hőteljesítményének 80%-át a levegő cirkulációjával adja le.

Ha a padló fűtés le van tekerve és valahol nem fűt megfelelően, csak az oszton kell állítani. Olyan nincs hogy nem lehet jóra megcsinálni, ha szabályozható osztó-gyűjtőre van kötve minden kör.

Mindenhol egyenletes a hőmérséklet 24°C-ot tartunk a házban, szobákban 20-at. Ehhez viszont mindig be kell csukni az ajtókat.

A legendákát, meg le kell engedni: nem csinál meleget, keveri a pórt, a rendszert szinte észre sem lehet venni mikor működik 25-26°C-nál csak a fürdőben volt melegebb a padló hőmérséklete, de az meg szándékosan. Fürdőt 26-28°C-ra fűtjük fürdéskor.

2023. júl. 7. 08:40
 9/21 anonim ***** válasza:
64%

emeleti lakásnál csak hátránya van a padlófűtésnek.

annak csak az alsó szinten van értelme, ahol amúgy nem vagy alulról fűtve.

2023. júl. 7. 10:51
 10/21 anonim ***** válasza:
Vennék, ha nem szereted a járólapot árulnak olyan vinyl parkettát és hozzá való alátétet ami jó padlófűtésre.
2023. júl. 7. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!