Önkormányzati lakás bérleti jogának eladása mennyire macerás?
Figyelt kérdés
Láttam már rengeteg ilyen hirdetést az ingatlan.com-on, mi ennek a menete, mennyire legális?2023. júl. 2. 14:16
1/4 anonim válasza:
Aminek én is csak bérlője vagyok,hogy rendelkezhetnék ennek a jognak a tovább adásához.Ehhez csak az ingatlan tulajdonosának van joga .
2/4 anonim válasza:
Bérleti jogot nem lehet eladni. Elcserélni lehet, ugyanolyan bérleti jogra vagy öröklakásra. Persze ezek színlelt szerződések, mert a bérleti jog birtokosa valójában pénz akar a bérleti jogért. El lehet veszíteni a bérleti jogot, szóval én nem javaslom.
3/4 anonim válasza:
Bérleti jogot nem igazán lehet venni magánszemélytől csak cserélni másik önkormányzati lakásra.
Egyszer láttam,olyat hogy egy bank hirdetet egy önkormányzati lakásnak a bérleti jogát eladásra.
Ott az önkormányzatnak lehetett tartozása a bank felé.
De egy magánszemély egy másik magánszemélytől nem tudd bérleti jogot vásárolni szerintem.
4/4 anonim válasza:
Csak az önkormányzati lakóingatlanra vonatkozik hogy a nem adható-vehető a bérleti joga. Van vagyoni értékkel bíró, örökölhető bérleti jog a nem lakóingatlanok vonatkozásában, ilyenek az üzletek, éttermek, pavilonok stb. amiket az önkormányzat bérbe ad. Ha láttál ilyen hirdetést 100%, hogy nem lakás céljára szolgáló ingatlant bérleti jogát árulta a hirdető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!