Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Elzárás nélkül egy sarokcsap...

Elzárás nélkül egy sarokcsap csere mennyire macerás?

Figyelt kérdés

Régi a ház, ezzel azt hiszem mindent leírtam.

A sarokcsap egy 3/4-es kimenetű orsómenetes típus, amire egy mosógéptömlő lett kötve. Az elzárhatósága erősen kérdéses, tehát a tömlő mosógép felőli végét lehet hogy nyomás alatt kell szintén letekerni, aztán megcélozni vele a padlószifont.. ez ilyen módon nem tudom elegendő nyomásesést vált-e ki, hogy a sarokcsapot a kitekerés végén ne lője ki a víz nyomása..

2023. jún. 21. 07:38
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
A menet sérülése is kérdéses, mert akkor egyszerűbb lesz a ház megfelelő strangját elzárni.
2023. jún. 21. 07:39
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

1. Az aknában elzárod a főcsapot.

2. Probléma megoldva.

2023. jún. 21. 07:53
 3/17 anonim ***** válasza:
2 bevan rohadva a elzaró szerintem azt írja!
2023. jún. 21. 08:37
 4/17 anonim ***** válasza:
Mennyi a nyomás? Kb?
2023. jún. 21. 08:38
 5/17 A kérdező kommentje:

Nincs akna, ez egy társasház és pince van amihez kulcsot kellene kérni.

A nyomás 4 bar.

2023. jún. 21. 08:40
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Minden lakásban kell legyen egy fő szelep ami a víz bejutásakor van beépítve - nem a pincében vagy külön helységben, ott a lakásban. Ezt kell elzárni, különben nem tudod megcsinálni.

Normál víznyomás esetén egyből kilövi és elárasztja vízzel a helységet, felszerelni sem tudod a másikat a víz áramlása miatt.

Nagy valószínűséggel a vécé környékén vagy valami hasonló helyen kell keresni a főcsapot, ahol elkezd szétválni a bejövő vízvezeték a lakásban.

De persze régi házaknál bármi lehetséges.

2023. jún. 21. 08:52
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nemtudod kicserelni, zárád nélkül,

Esetleg esőkabátban,

De 4 bár sok

2023. jún. 21. 08:55
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha van vízóra a lakásban, akkor közvetlenül az után kell lennie a főelzárónak.
2023. jún. 21. 09:29
 9/17 A kérdező kommentje:

Nem vagyok kezdő, nem akartam tovább írni hogy hátha van közös strang a lakás előtt, amin a konyha, wctartály, kádtöltőcsap van, és mindezeket egyszerre nyitva talán sikerül akkora mértékű nyomáscsökkenést előidézni a mosógép csapjánál, hogy cserélhető legyen.

K*van régi beállt csempe szelepek vannak amikhez nyúlni sem merek ha kézi erővel nem zárhatóak, állítólag ehhez az egyhez még csak az sem tartozik.

Annak idején amikor vízóra volt fontolóra véve, maga a szerelő is legalább három! darab felszerelését indokolta volna, ennyit a közös strangról.

2023. jún. 21. 09:37
 10/17 A kérdező kommentje:
Továbbá hajdanán állítólag nyomás alatti cserét ejtettek meg azon a bizonyos csapon, ezért is érdekel ennek reprodukálhatósága.
2023. jún. 21. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!