Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Elzárás nélkül egy sarokcsap...

Elzárás nélkül egy sarokcsap csere mennyire macerás?

Figyelt kérdés

Régi a ház, ezzel azt hiszem mindent leírtam.

A sarokcsap egy 3/4-es kimenetű orsómenetes típus, amire egy mosógéptömlő lett kötve. Az elzárhatósága erősen kérdéses, tehát a tömlő mosógép felőli végét lehet hogy nyomás alatt kell szintén letekerni, aztán megcélozni vele a padlószifont.. ez ilyen módon nem tudom elegendő nyomásesést vált-e ki, hogy a sarokcsapot a kitekerés végén ne lője ki a víz nyomása..

2023. jún. 21. 07:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Elkell fagyasztani, úgy kicserélni!
2023. jún. 21. 09:48
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan teszed bele a tömítést ha közben folyik kifelé a víz?

És ha eltörik valami? Otthagyod folyni a vizet amig elmész a boltba venni ami kell?

Én múltkor egy hasonló régi sarokszelepet cseréltem... ahogy rátettem és megmozdítottam a csőfogót el is tört. Ki kellett vésnem a falat a cső körül... 4 órát cumiztam vele. Azt hogyan oldod meg elzárát nélkül?

2023. jún. 21. 12:30
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Orsómenetes, .mlyen van még?
2023. jún. 21. 12:32
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyomás alatt nem szabad neki állni !!!
2023. jún. 21. 12:45
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én már cseréltem alkatrészeket víznyomás alatt. Loctite-al előre "kócold" be a sarokszelep menetét, fűrészlappal karistold is meg előtte. Természetesen nyitott állapotban kell lennie, a víz sugarat ha át tudod rajta vezetni már nyert ügyed van "csak" be kell tekerni. Viszont! A probléma az lesz hogy ez SAROKszelep és a víz sugarat nem tudod úgymond egyenesen átirányítani. Én a helyedben egy fél col külső menetes egyenes golyóscsapot tennék vissza a falikorongba. Nem szép de így sikerülhet. Mindenképp legyen egy ilyen golyóscsap ott tartalékban.

A kitekerés izgalmas lehet ha be van szorulva, ha ott törik valami akkor nagy baj lesz. Legyen A,B,C terv!

2023. jún. 21. 20:56
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
A vízszerelés egyik alapszabálya, hogy csak akkor állunk neki amikor van a közelben nyitva tartó szerelvénybolt! Sosem tudja az ember mire lesz szükség :DD
2023. jún. 21. 21:02
 17/17 A kérdező kommentje:

Na akkor sorban:

Minden telibe van csempézve, nincsen a fagyasztáshoz hozzáférhető cső.

Hogyan teszem bele a tömítést?

Igaz ez nem 3/4-es, de ezen már rajta van: [link]

Orsómenetes, milyen van még?. például golyós, jó reggelt..

Egyenes golyóscsap? Ha nem számítana az esztétika, tutira azt tennék be! :-) egyébként kösz a tippet, azt hiszem elzárás lesz ebből, már csak a törés lehetősége miatt is.

Utolsó, így van.. :-D

2023. jún. 21. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!