Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ennyire njncs munkájuk az...

Ennyire njncs munkájuk az ingatlanosoknak?

Figyelt kérdés
A héten éppen reggeli készülődésem közben csengettek a kalutelefonon (nem nyitom ki általában, csak ha tudom, hogy várok valakit/valamit/jönnek leolvasásra, stb. szóval most sem engedtem fel senkit). Hallom utána, hogy más lakásban is szól a csengő, gondoltak biztos jöttek valakihez, mert felengedték és az előző csak téves volt. Nem telt el 5 perc, elkezd izomból kopogni az ajtómon, kinyitom, egy szétparfümözött öltönyös díszgúnár csávó. Elkezdi: Ingatlanos vagyok, ez a lakás eladó? Mondom nem. Jó, akkor a melletted lévő? Mondom albérlet, így nem tudom. Oké, akkor a szemben lévő? Mondom figyelj, ha van eladó lakás itt akkor valószínűleg a tulaj már intézkedett és nem az embereket kéne itt zaklatni. De ő csak eladó lakást keres, blabla. Meguntam, rácsuktam az ajtót. Utána az összes lakóhoz felkopogott. Csak szerintem gusztustalanul pofátlanok és személyes teret sértőek?

2023. jún. 30. 07:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
99%
Ez jó eséllyel NEM ingatlanos volt, hanem felmérték, honnak lehet valamit elvinni, ha nincsenek otthon.
2023. jún. 30. 07:44
 2/22 A kérdező kommentje:
Lehetséges, de utána teledobált minden postaládát Tecnocasas hívjál fel eladó lakást keresek papírral.
2023. jún. 30. 07:48
 3/22 A kérdező kommentje:
Egyébként én be se engedtem a lakásba, ajtón kidugtam a fejemet, az előszobából meg nem sokat tud leszűrni. Mindenesetre lehet próbálkozni, kicsit nehéz lesz bejutni, hogy a fél lakóház homeofficeban dolgozik.
2023. jún. 30. 07:49
 4/22 anonim ***** válasza:
95%

Földbe állt az ingatlanpiac, az elmúlt 5 evben mindent el lehetett adni 2 het alatt 0 munkával sokmilliós jutalékért.

Tele van kóklerekkel a szakma, most ezek kilincselnek mindenhol

2023. jún. 30. 08:37
 5/22 anonim ***** válasza:
56%
Hogy hívták az ingatlanost? Melyik városban volt ez? megmutatod a szórólapot:)
2023. jún. 30. 09:13
 6/22 A kérdező kommentje:
Nem mutatkozott be, Budapest II. kerület. A szórólapot meg kidobtam, a többiek ládájába pedig nem fogok beletúrni.
2023. jún. 30. 09:51
 7/22 anonim ***** válasza:
93%
Mert a szükségesnél sokkal több ingatlanos tevékenykedik a piacon. Az olyan eladó ingatlanok esetében ami ipari vagy komplex turisztikai vagy nagyobb kereskedelmi célokat vagy logisztikai célokat szolgál, vagy éppen lakóingatlan de a gazdagok tudják csak megvenni (150-200 millió feletti) vagy ami új építésű beruházó készít (nincs az eladásra saját alkalmazottja) szükség van az ingatlanosra. Normál átlag házak és lakások esetében ami az ingatlanmozgások 70-80 százalékát alkotják csak annak van ingatlanosra szüksége aki nagyon messze lakik az eladó ingatlanától vagy extrém elfoglalt és nincs ideje vele foglalkozni. Átlag lakóingatlan esetében a tulajdonos simán tudja hirdetni a saját ingatlanát. Az ingatlanközvetítők 3,5-5%+27% Áfa közötti áron dolgoznak. Egy átlagos 40 milliós lakás értékesítésekor ha nem kizárólagos szerződést kötöttél az ingatlanossal akkor 2.540.000 Ft üti az ingatlanos markát. Nekem az rengeteg pénz ahhoz hogy valakinek egy olyan szolgáltatásárt kicsengessem amire nincs szükségem. Fotózni tudok van jó fényképezőm a telefonomban (a lakást full kitakarítani így is úgy is nekem kell hogy szép képek készüljenek), hirdetést feladni interneten tudok, fogalmazni tudok. A lakást érdeklődőnek való megmutatását úgyis velem kell egyeztetni. Mi előnyöm lenne abból ha a vevő és köztem lévő alkut nehezítené az, hogy nekem még egy jutalék kifizetésével is számolnom kell. Inkább elengedem azt a vevőnek és könnyebben talál gazdát a lakás, hisz olcsóbban oda tudom adni. Ezért gondolom azt, hogy az ingatlanosok 60-70%-ára semmi szükség. Ezt ők is tudják, ezért tisztességtelen szerződési feltételekkel teletűzdelt szerződéseket íratnak alá a gyanútlan ügyfelekkel. Most pang az ingatlanpiac a magas hitelkamatok és egyebek miatt. Persze hogy házalnak is az ingatlanosok, hátha horogra akad valaki.
2023. jún. 30. 09:54
 8/22 anonim ***** válasza:
23%
Hát azért ennek a sztorinak kb annyi a valóságalapja mint a mici mackónak...
2023. jún. 30. 09:55
 9/22 anonim ***** válasza:
75%
Teljesen hihető.
2023. jún. 30. 10:10
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Az még nem biztos, hogy ő cédulázott. Nekem naponta 4-5 ilyen cédulát dobnak be. Én lehet, hogy felhívnám a rendőrséget.
2023. jún. 30. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!