Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Bank mennyire fog értékelni...

Bank mennyire fog értékelni egy lakást?

Figyelt kérdés

35 millioért volt hirdetve, 31,5 millióért venném meg (már a vételi szándékot alá írtam).

III. kerület, Békásmegyer, hegy felöli oldal, 7. emelet, az összes ablak panorámás a pilisre,nincs előtte más panelház, tisztán a hegyekre néz.51 négyzetméteres, 2 szobás + konyhán kívül kis étkezővel. A lépcsőház nagyon tiszta, igaz nem volt még panel programos. Ilyen adottságokkal mi a realis, mennyit érhet a banknak?

2023. jún. 27. 07:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Hacsak nem extra jó vétel, valamennyire le fogja húzni. Válság van, és az ingatlan árak stagnálnak. Meg a covid előtt nekünk sem adták meg a vételárat úgy, hogy a környéken tök reális volt az ár, és azóta az ingatlan majdnem a kétszeresét éri (fővárosi agglomeráció).

Érdemes nem kicentizni a hitelt, vagy a szerződés aláírása előtt becsültetni.

2023. jún. 27. 11:59
 12/22 anonim ***** válasza:
88%
ha nem irreális az ár, márpedig egy hegyekre panorámás budapesti ilyen lakásért jelenleg még nem az, egyszerűen a szerződéses vetelárra fogják értékelni.
2023. jún. 27. 12:19
 13/22 anonim ***** válasza:
10%

Sose tudom eldönteni, hogy debilek írkálnak vagy ingatlanosok, bár sokszor a kettő ugyanaz.

Hogy értékelhetne a vételárra?????????

Először felbecsülik az ingatlan értékét. 1000 ingatlanra is kérheted ezt a szolgáltatást.

Aztán kialkudsz egy vételárat.

Aztán a szerződéssel bemész a bankba a hitelért, ahol már előzőleg kértél egy ajánlatot, hogy biztos megkapd a hitelt.

Ha te először írod alá azt amit utoljára kéne akkor valaki nagyon jól járt, te pedig rosszul.

2023. jún. 27. 12:38
 14/22 anonim ***** válasza:
84%

#14: ez a bevett gyakorlat, amúgy szerinted mi az eselye annak, hogy mindenki fillérre pontosan kialkudta ELŐRE a bank szerinti ertéket körülöttem?

mindenkinek annyira "becsül" a bank, amennyi a szerződésben van.

2023. jún. 27. 12:55
 15/22 anonim ***** válasza:
12%

Gőzöd nincs az egészről :D

A becsült összeg nem csak egy ingatlanos által felbüfögött összeg :D

Ha egy 10M-s ingatlanra a bank ad 20M hitelt, akkor szimplán csak nem kell fizetni a törlesztőt és a bank 20M-ért kapott egy 10M es ingatlant.

Gőzöd nincs az egészről vagy ingatlanos vagy :D

2023. jún. 27. 13:29
 16/22 anonim ***** válasza:
77%

#16: Látom, erősen kihívásokkal küzdesz szellemileg.

Nem a hirdetési árra "becsülik", hanem az adasvételi szerződésben szereplő árra.

2023. jún. 27. 14:33
 17/22 anonim ***** válasza:
54%

Nálunk talán 500 ezerrel értékelték alul. 47 millió helyett. Hibahatáron belül voltunk bőven.

Mondjuk két IT-s voltunk, tehát olyan nagyon nem kellett aggódnunk a törlesztők miatt. Nekünk megadták rá, amit kértünk hitelt (talán 40 milliót vettünk fel rá babaváróval együtt).

2023. jún. 27. 15:27
 18/22 anonim ***** válasza:
33%

Ne legyél már ilyen ostoba

Most mutattam egy legális 10M-es kereseti lehetőséget és azon akadsz fenn, hogy hirdetési árnak mondom, vagy szerződés? :D

A kettő nem ugyanannyi?? :D

Nyilván a szerződésbe is annyit kell írni :D

Csak azért mondtam hirdetési árat, mert valaki szerint automatikusan a környékbeli hirdetési árra becsülik.

Na most jön, hogy tiszta idióta vagyok, mert valahol lemaradt egy vessző :D

Sok erre az ingatlanos :D

2023. jún. 27. 15:48
 19/22 anonim ***** válasza:
#19: itt te vagy az egyetlen ostoba, a saját világodban élsz, es azt hiszed, ha elismételed 20x akkor az majd úgy is lesz.
2023. jún. 27. 16:32
 20/22 anonim ***** válasza:
16%

Tudtam, hogy személyeskedés lesz az észérvek helyett :D

Ingatlanos vagy?

2023. jún. 27. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!