Bank mennyire fog értékelni egy lakást?
35 millioért volt hirdetve, 31,5 millióért venném meg (már a vételi szándékot alá írtam).
III. kerület, Békásmegyer, hegy felöli oldal, 7. emelet, az összes ablak panorámás a pilisre,nincs előtte más panelház, tisztán a hegyekre néz.51 négyzetméteres, 2 szobás + konyhán kívül kis étkezővel. A lépcsőház nagyon tiszta, igaz nem volt még panel programos. Ilyen adottságokkal mi a realis, mennyit érhet a banknak?
Hacsak nem extra jó vétel, valamennyire le fogja húzni. Válság van, és az ingatlan árak stagnálnak. Meg a covid előtt nekünk sem adták meg a vételárat úgy, hogy a környéken tök reális volt az ár, és azóta az ingatlan majdnem a kétszeresét éri (fővárosi agglomeráció).
Érdemes nem kicentizni a hitelt, vagy a szerződés aláírása előtt becsültetni.
Sose tudom eldönteni, hogy debilek írkálnak vagy ingatlanosok, bár sokszor a kettő ugyanaz.
Hogy értékelhetne a vételárra?????????
Először felbecsülik az ingatlan értékét. 1000 ingatlanra is kérheted ezt a szolgáltatást.
Aztán kialkudsz egy vételárat.
Aztán a szerződéssel bemész a bankba a hitelért, ahol már előzőleg kértél egy ajánlatot, hogy biztos megkapd a hitelt.
Ha te először írod alá azt amit utoljára kéne akkor valaki nagyon jól járt, te pedig rosszul.
#14: ez a bevett gyakorlat, amúgy szerinted mi az eselye annak, hogy mindenki fillérre pontosan kialkudta ELŐRE a bank szerinti ertéket körülöttem?
mindenkinek annyira "becsül" a bank, amennyi a szerződésben van.
Gőzöd nincs az egészről :D
A becsült összeg nem csak egy ingatlanos által felbüfögött összeg :D
Ha egy 10M-s ingatlanra a bank ad 20M hitelt, akkor szimplán csak nem kell fizetni a törlesztőt és a bank 20M-ért kapott egy 10M es ingatlant.
Gőzöd nincs az egészről vagy ingatlanos vagy :D
#16: Látom, erősen kihívásokkal küzdesz szellemileg.
Nem a hirdetési árra "becsülik", hanem az adasvételi szerződésben szereplő árra.
Nálunk talán 500 ezerrel értékelték alul. 47 millió helyett. Hibahatáron belül voltunk bőven.
Mondjuk két IT-s voltunk, tehát olyan nagyon nem kellett aggódnunk a törlesztők miatt. Nekünk megadták rá, amit kértünk hitelt (talán 40 milliót vettünk fel rá babaváróval együtt).
Ne legyél már ilyen ostoba
Most mutattam egy legális 10M-es kereseti lehetőséget és azon akadsz fenn, hogy hirdetési árnak mondom, vagy szerződés? :D
A kettő nem ugyanannyi?? :D
Nyilván a szerződésbe is annyit kell írni :D
Csak azért mondtam hirdetési árat, mert valaki szerint automatikusan a környékbeli hirdetési árra becsülik.
Na most jön, hogy tiszta idióta vagyok, mert valahol lemaradt egy vessző :D
Sok erre az ingatlanos :D
Tudtam, hogy személyeskedés lesz az észérvek helyett :D
Ingatlanos vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!