Bank mennyire fog értékelni egy lakást?
Figyelt kérdés
35 millioért volt hirdetve, 31,5 millióért venném meg (már a vételi szándékot alá írtam).
III. kerület, Békásmegyer, hegy felöli oldal, 7. emelet, az összes ablak panorámás a pilisre,nincs előtte más panelház, tisztán a hegyekre néz.51 négyzetméteres, 2 szobás + konyhán kívül kis étkezővel. A lépcsőház nagyon tiszta, igaz nem volt még panel programos. Ilyen adottságokkal mi a realis, mennyit érhet a banknak?
2023. jún. 27. 07:45
1/22 A kérdező kommentje:
Minden jó állapotban van a lakásban, egyedül csak egy festés szükséges.
2023. jún. 27. 07:45
2/22 anonim válasza:
31,5 re biztosan fogja értékelni
3/22 anonim válasza:
Annyira fogja amennyi az adásvételiben szerepel.
4/22 A kérdező kommentje:
Sok esetben alábecsülnek a vételi árhoz képest, emiatt érdekelne.
2023. jún. 27. 09:07
5/22 anonim válasza:
Azért mert a kérdező és sokan mások aláírnak egy papírt elolvasottlanul több millió értékben, a bank elég keményen fel fogja mérni.
És olyan összegre becsüli amire el is tudná adni.
Valószínű a kérdező úgy írta alá, hogy látta volna azt a szép folyosót. :D
Szóval, a kérdezőnek most körvonalazódik, hogy átverték
6/22 A kérdező kommentje:
Egy A opció érkezett válasznak én pedig erre reagáltam egy B opcióval, mivel ismerősi körben senkinek a lakását nem értékelte a bank annyira, mint ami az adásvételiben szerepelt. Viszont ezek megyeszékhelyen vannak, budapesti ingatlanoknál nem tudom mennyi lehet ez a százalékos eltérés.
2023. jún. 27. 10:06
7/22 A kérdező kommentje:
Nem érzem úgy, hogy átvertek volna, bőven áron alul van a hirdetett ingatlanokhoz képest ez a lakás, illetve 60% önerővel vásárolok, csupán az érdekel, hogy a fellelhető hirdetési árakhoz képest a bank átlagban mennyire megy alá.
2023. jún. 27. 10:08
8/22 A kérdező kommentje:
A környéken a többi ilyen lakás 38 millióért van fent, a teljeskörűen és frissen felújítottak 42 körül.
2023. jún. 27. 10:09
9/22 anonim válasza:
Mi már több ingatlant eladtunk, meg a szomszédok is és mindig volt egy kettes szorzó a vételár, hirdetési ár közt.
10/22 A kérdező kommentje:
10
Budapesten?
2023. jún. 27. 11:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!