Adás-vételt visszakövetelni lehetséges?
Figyelt kérdés
Gyermekem nevére vettem lakást.Hitel+kp.Ekkor még nem volt jövedelme,én tartottam el,fizettem a hitelt ami természetesen az én nevemen volt.Ő ezt évek múlva eladta vett egy másikat,már hitel nélkül.Sajnos 2 éve teljesen megromlott a kapcsolatunk,a párja hatására még be sem enged abba a lakásba amibe egy ft-ja sincs.Nemrég egy az egyben átíratta a férje nevére.Van-e esélyünk vissza követelni.Sajnos nem ajándék címen kapta tőlünk.2023. jún. 12. 09:52
21/28 anonim válasza:
Na, itt rögtön fölmerül a kérdés, hogy honnan tudja a kérdező, hogy a lánya a férje nevére íratta, ha ennyire rossz a viszonyuk?
22/28 anonim válasza:
A "gyerek" nem ajándékba kapta a lakást, hanem kezdettöl az ö tulajdonaba került a vételkor.
Ebböl következöen a szülönek semmi jogalapja sincs reklamálni.
18-as: az igaz, hogy a korábbi hozzászólások tartalma ugyanaz, csak a legtöbben nem fogják fel, az általad idézett választ meg nem lehet másként érteni.
23/28 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom van alapja reklamálni,ugyanis még akkor nem volt jövedelme.Így ajándéknak minősül. 21-es Ügyfélkapun meg lehet tudni.
2023. jún. 12. 19:18
24/28 anonim válasza:
Nem vagyok ügyvéd, épp ezért azt javaslom, fodulj ügyvédhez. Jó ügyvéd gyakran talál "kiskaput".
De érzésem szerint ez veszett fejsze nyele.
25/28 anonim válasza:
21. A földhivatalnál 1000 forintért te is lekérheted Magyarország összes házának és lakásának a mostani aktuális tulajdonjogát, ha tudod a pontos címet.
26/28 anonim válasza:
Igen, most már beugrott nekem is, hogy adásvétel előtt az ügyvéddel csináltuk ezt. Inkább csak arról van szó, hogy föl se merült bennem, hogy a szülő a gyereke ingatlanja után így kutakodik.
Mondjuk nálunk az is elképzelhetetlen lett volna, hogy így megromlik a viszony szülő és gyerek között.
27/28 A kérdező kommentje:
Nálunk is elképzelhetetlen volt,míg nem jött egy rosszindulatú nárcisztikus pár.Tudjad,hogy elég hozzá!!!Teljesen át tudja mosni a gyermeked agyát.Sajnos.
2023. jún. 13. 08:13
28/28 anonim válasza:
Nekem anyai nagymamám nárcisztikus, nagyon sokáig fúrta a szüleim házasságát, ok nélkül, anyám miatta pszichiátriai beteg, tévképzetei vannak, öngyilkosság kockázat, apám kitart mellette így is, nagyanyám összetehetné a két kezét, hogy anyám ilyen társat talált, pedig baromi nehéz egy ilyen beteggel, de nagyanyámnak semmi nem elég jó, neki az lett volna jó, ha anyám soha nem tanul tovább, soha nem megy férjhez. Oké, ő nem kapott lakást, mint a te lányod, nálatok más problémák vannak, de talán jobb lett volna, ha nem teszitek alá a lakást, hanem csak beszálltok pénzzel, de ő rakja össze magának, megdolgozik érte, akkor talán jobban átgondolná az ingatlanra vonatkozó döntéseit. Nekem eszembe nem jutna ráíratni másra a saját ingatlanomat, mondjuk én nem kaptam készen, a nagyját én fizettem, a szüleim csak kevéssel szálltak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!