Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Adás-vételt visszakövetelni...

Adás-vételt visszakövetelni lehetséges?

Figyelt kérdés
Gyermekem nevére vettem lakást.Hitel+kp.Ekkor még nem volt jövedelme,én tartottam el,fizettem a hitelt ami természetesen az én nevemen volt.Ő ezt évek múlva eladta vett egy másikat,már hitel nélkül.Sajnos 2 éve teljesen megromlott a kapcsolatunk,a párja hatására még be sem enged abba a lakásba amibe egy ft-ja sincs.Nemrég egy az egyben átíratta a férje nevére.Van-e esélyünk vissza követelni.Sajnos nem ajándék címen kapta tőlünk.
2023. jún. 12. 09:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
78%

Ha a lakás a gyerek nevére lett véve, akkor a gyerek a tulajdonos, neked többé ahhoz a lakáshoz semmi közöd.

Ha a gyerek a lakást eladna, az csak rá tartozik, neked semmi beleszólásod.

Ha a gyerek az árából vett lakást a férjének ajándékozza, az is magánügye.

Te semmit sem tudsz tenni, ha ennyire buta voltál, akkor így jártál.

2023. jún. 12. 11:22
 12/28 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező!

Ez olyan nagyságrendű tétel, hogy valóban ÜGYVÉD, ÜGYVÉD, ÜGYVÉD!

2023. jún. 12. 11:25
 13/28 anonim ***** válasza:
82%
12-es: teljesen fölösleges bármilyen ügyvéd, a helyzet teljesen egyértelmü, a kérdezönek semmi köze a gyereke lakásához.
2023. jún. 12. 11:25
 14/28 mindentudó99 ***** válasza:
72%
Felesleges az ügyvéd. Szüleim vettek nekem egy hàzat 17 éves koromban de rárakatták az élvezeti jogot ügyvéd tanácsára. Így mikor eladtam mert elég ócska volt és másikat épìtettem a szüleim is kellettek az adásvételhez
2023. jún. 12. 12:33
 15/28 anonim ***** válasza:
96%

Nincs esély visszakövetelni és alapvetően nem is értem miért tennéd. Szeretettel vásároltad és adtad a gyerekednek egykor. Ő a saját hülyesége miatt elkótyavetyélte, így járt, az ő baja... Neked ehhez már nem sok közöd van azon felül, hogy sajnálod, hogy ilyen hülye a lányod és hogy esetleg felülbírálod az akkori döntésedet, vagyis megbántad.

Szerintem nem döntöttél rosszul. A gyerekedet szeretted volna segíteni, az más kérdés, hogy lehetett volna okosabban. Ez már így alakult.

Tekints erre úgy, hogyha jó lenne a lányoddal a kapcsolatod és benne élne sem lenne ennyivel több vagyonod, hisz neki vetted. Így sincs. Vagyis érdemben nem történt semmi.

2023. jún. 12. 12:40
 16/28 anonim ***** válasza:
97%
Azt ugyan nem tudjuk, hogy miképp romlott meg köztetek a kapcsolat, és ebben őt is illene meghallgatni, de, én azt mondanám, hogy hagyd a gyerekedet hibázni. Nem foghatod örökké a kezét és terelgetheted a szerinted neki megfelelő irányba. Felnőtt ember.
2023. jún. 12. 12:52
 17/28 anonim ***** válasza:
44%

Azért az sokat elárul rólatok, hogy a lakását is elvennétek tőle, ha tudnátok.

Én ilyenre maximum akkor gondolnék, ha meglopna vagy bántalmazna a gyerekem.

2023. jún. 12. 12:56
 18/28 anonim ***** válasza:
35%

9.

"A "féj nevére átiratta" jogi nyelvre lefordítva ajándékozás, ettöl kezdve nem közös vagyon."

Ez fel van pontozva.

Ugyanez van leírva vagy 3 hozzászólásban.

Azok nullára vannak pontozva.

Ez a gyík.

2023. jún. 12. 14:17
 19/28 anonim ***** válasza:
83%

Még annyit hozzátennék, hogy ha ajándékozási szerződéssel kapta volna a lányotok, akkor sem kérhetnétek vissza érdemtelenségre hivatkozva.

Nagyjából akkor lehet az ajándékot visszakövetelni, ha a megajándékozott bűncselekményt követett el az ajándékozó sérelmére. Az, hogy megromlott a viszony, nem tartja vele a kapcsolatot, nem engedi be a lakásába, az nem alapozza meg a követelést.

2023. jún. 12. 14:58
 20/28 anonim ***** válasza:
32%

Hát speciel ha továbbajándékozza ez pont olyan kritérium, amiért visszakövetelhető a megajándékozott-tól és az ő továbbajándékozása érvénytelen.

2023. jún. 12. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!