Adás-vételt visszakövetelni lehetséges?
Szerintem - de nem vagyok ügyvéd - esélytelen.
Mondhatnám, hogy aki tud gondolkozni, az nem más nevére vesz ingatlant, hanem a sajátjára és utána azzal úgy rendelkezik ahogy akar. Akár el is ajándékozhatja, mert az 10 éven belül visszakövetelhető, de az sem egy egyszerű folyamat, mert bizonyítani kell az érdemtelenséget. De nem mondom, mert kár belesírni a kiömlött tejbe.
Kicsit drága lecke volt, hogy gyakorlatilag vettetek a pasinak egy lakást, de megnyugtatlak, hogy akármilyen marha a lányod, ha házasok, akkor a házasság előtt szerzett ingatlan értéke válás esetén különvagyonnak minősül és az a lányodat illeti.
Kivéve, ha ajándékozási szerződéssel íratta a pasira, mert akkor ugyanaz a cécó vár(hat) rá, mint amit az előzményben leírtam.
...
De keress fel egy JÓ ügyvédet egy tanácsadásért (10-15ezerFt)
A nők többnyire mindig a pasijuk lakását próbálják lenyúlni de úgy tűnik, hogy ilyen esetek is léteznek mint a tiétek.
A kérdésetekre válaszolva nincsen jogalapja annak, hogy visszaköveteljétek a lakást a hálátlan lányotoktól, inkább örüljetek annak, hogy egy időre megszabadultatok tőle.
Azért írtam, hogy egy időre, mert ha 1-2 év múlva szétválnak a férjével az útjaik, akkor a férj nevére íratott lakásból majd el kell jönnie és nálatok fog újra kopogtatni karján az unokáitokkal.
Gondolom, hogy majd vesztek neki újból egy lakást.
1
"a házasság előtt szerzett ingatlan értéke válás esetén különvagyonnak minősül"
Ez valóban így is lett volna, de mivel átíratta a férje nevére így annak a tulajdonába került 1/1-ben.
NEM!
Házasság alatt szerzett ingatlan - AKÁRMELYIKÜK nevére van íratva(!) - válás esetén közös szerzemény.
Ha valamelyikük különvagyonából lett finanszírozva, az válás esetén - AKÁRMELYIKÜK nevére van íratva(!) - visszakövetelhető.
Kivéve, ha ajándékozási szerződéssel íratta a pasira, mert akkor az ajándékozónak bizonyítania kell az érdemtelenséget, még házasfelek esetén is!
4,5
Nem a gyíkos szavazatok döntik el az ingatlanok sorsát.
Ha jó ügyvédje van a férjnek, akkor a nő mehet vissza a szüleihez.
Én az első két mondatnál már elakadtam.
Hogyan lehet más nevére venni egy lakást, ha a hitel az én nevemen van? Vagy akkor az nem ingatlanhitel volt, hanem valami magas kamatozású személyi hitel?
Hát speciel ez az a kérdés, amit nagyon világosan szabályoz a jog, így aztán azt egyetlen ügyvéd sem teheti semmissé.
Természetesen a te "gyíkos szavazatod" is pont annyit ér itt mint másé.
Majd dönt a jog, akinek a legfelsőbb gyakorlója a bíróság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!