Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Más is járt ilyen nyomorultul?...

Más is járt ilyen nyomorultul? Ingatlankérdés

Figyelt kérdés

Főként ventillálni jöttem.

Én annyira szerencsétlenül jártam, hogy szegény családból származom, akkor amikor 8-9 millió volt egy 60 nm-es panel, az egész családom nem tudott összedobni nekem 10% önerőt, úgyhogy a barátomhoz költöztem, neki volt lakása. Gondoltam örökké tart, de persze nem, így most sokkal idősebben kéne vennem lakást úgy, hogy már van önerőm (10M) amit saját magam összespóroltam 14 év alatt, de már 40 millió egy olyan lakás amire szükségem lenne. Annyira bosszant, tudom, engedjem el, de egyszerűen nem igaz bakker, 2009-ben kerestem 120.000 ft-ot, annak a tízszerese elég volt az önerőhöz, akkoriban vette a barátom az újépítésű 40 nm lakását 13 millióért! Akkoriban rengeteg új építésű lakás volt és ha időben szállt be valaki, bagatell összegért hozzájutott. Most keresek 450-et, ennek 30*osa kell most az önerőhöz és most egy új építésű lakást meg se tudok fizetni! Panelt tudok venni, azt is külső kerületben életem végéig eladósodva! Ez annyira idegesít, hogy elmondani nem tudom. :( Ha anno a családom csak egy kicsit tudott volna segíteni...ha nem költözök a barátomhoz, hanem egy évig félreteszek... ilyen apró dolgok teljesen tönkreteszik az ember lehetőségeit. Ma akinek a fővárosban van lakása, az gyakorlatilag gazdag ember és nem kell hajtania a pénzt, mert amije neki van, az nekem 20 évnyi munkám.

Bocsi, tudom, ez nem igazi kérdés és megoldás sincs rá.

2023. jún. 11. 11:09
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
10-es, csak átpőrgettem, ezek jó részét már átnéztem, pl. rögtön az első haszonélvezettel terhelve eladó, benne lakik egy 55 éves ember. Van még önkormányzati lakás benne, romos lakás, borzasztó rossz környéken lévő, mindegyiket nem néztem meg, de hidd el, hogy ami élhető nm és 30 alatt van Pesten, azzal valami komoly baj van. Egy éve napi rendszerességgel listázom a lakásokat. Persze van olyan környék is, ahova semmiképp nem költöznék, tehát azt meg se tekintem.
2023. jún. 11. 12:36
 12/42 anonim ***** válasza:
54%

Ezek mind olyanok ahol lehetetlen élni az indián szomszédok miatt, vagy éppen elvisz 10 milliót a felújítás. Vagy élhetetlen helyen van, vasút mellett, vagy éppen lehetetlen a parkolás.

Lujza utca? Jártál te már ott?

Az ellenségemnek se kívánnám.

Ne hülyéskedj. Annyira bosszantó mikor Rákerestek a neten, hogy de már pedig van.

Hagyjuk már ezt, te sem költöznél oda, csak nagy az arcod, mert anyuci apuci megvette neked a lakásod vagy éppen átadta a stafétát a vallalkozásodhoz.

Sok ilyen ismerősöm van mint te.

Pont az ilyenek fikázzák a másikat, akiknek csak megszületni volt nehéz.

2023. jún. 11. 12:38
 13/42 anonim ***** válasza:
43%

Még annyit tennék hozzá, hogy tisztességes jóérzésű ember ezekbe nem költözik be.

Évek óta nézem a lakásokat, 40 millió alatt nincsen semmi. Az is egy kis odu lesz.

Ha van is az nagyon komoly komprosmisszumokkal jár.

2023. jún. 11. 12:41
 14/42 anonim ***** válasza:
80%

Jelenleg egy átlagos panelban lakom, semmi extra, 2 és fél szobás, viszonylag élhető helyen, de ennek is megvannak a hátrányai. Rossz parkolás például, meg zsúfolt környék.

A felettem lakóé ugyanilyen állapotú mint amiben lakom.

Kapaszkodj meg 49 millióért árulják.

Milyen 30 millió?

Az hazugság, élhetetlenek.

2023. jún. 11. 12:46
 15/42 anonim ***** válasza:
17%
Hiába hiányszakma ha itthon nem éred el vele a célod, gondolom külföldön is az. Én biztos mennék ebből az országból, vagyis már megtettem 5 éve, úgy voltam vele egy házra való összeget össze szedek kinnt aztán hazajövök, az összeg megvan de haza nem jövök az tuti. :)
2023. jún. 11. 12:48
 16/42 anonim ***** válasza:
86%

Normális, tisztességes kétkezi munkával egy becsületes ember akinek nincs gazdag családja, annak nincs jövője!

Jöhetsz itt nekem azzal hogy tanulni kellett volna. Na de nem lehet mindenki ügyvéd, meg politikus, orvos, bróker.

Vannak akik pékek, vagy rajztanárok, vannak kukások, vannak kerépkárszerelők, vannak raktárosok. Na nekik nincs jövője.

Az ország lakossága nem ügyvédekből áll.

Azért van kenyér az asztalodon meg azért viszik el a szemeted, mert ezek az emberek elvégzil.

2023. jún. 11. 12:51
 17/42 anonim ***** válasza:
75%

Köszönjétek meg a kialakult helyzetet a Fidesznek.

A kormánynak normális elérhető bérlakásokra kellett volna költeni. Ennek az országnak befelegzett.

2023. jún. 11. 12:54
 18/42 anonim ***** válasza:
91%
Ez a helyzet úgyis változni fog. Mi megvettünk egy lakást jó régen, meg a válság előtt jóval, akkor nem volt olcsó, és vagy 15 évig csak lefele ment az ára vagy stagnált. Aztán megindult felfelé majd nagyon hirtelen megtöbbszöröződött az ára. Nem tud mindig egyirányba menni a piac.
2023. jún. 11. 14:11
 19/42 anonim ***** válasza:
91%
De amúgy kerdező a helyedben most vennék lakást, amilyet tudok. Tehát vidéki városban egy élhetőt. Akar kiadásra is. Aztán később még kezdhetsz vele valamit, de legalább már lesz egy ingatlanod amit forgathatsz.
2023. jún. 11. 14:13
 20/42 anonim ***** válasza:
65%
Most már csak emelkedni fog, mert nagyon elöregedtek a régi házak, az újak építése meg horror áron megy az anyagárak miatt.
2023. jún. 11. 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!