Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Más is járt ilyen nyomorultul?...

Más is járt ilyen nyomorultul? Ingatlankérdés

Figyelt kérdés

Főként ventillálni jöttem.

Én annyira szerencsétlenül jártam, hogy szegény családból származom, akkor amikor 8-9 millió volt egy 60 nm-es panel, az egész családom nem tudott összedobni nekem 10% önerőt, úgyhogy a barátomhoz költöztem, neki volt lakása. Gondoltam örökké tart, de persze nem, így most sokkal idősebben kéne vennem lakást úgy, hogy már van önerőm (10M) amit saját magam összespóroltam 14 év alatt, de már 40 millió egy olyan lakás amire szükségem lenne. Annyira bosszant, tudom, engedjem el, de egyszerűen nem igaz bakker, 2009-ben kerestem 120.000 ft-ot, annak a tízszerese elég volt az önerőhöz, akkoriban vette a barátom az újépítésű 40 nm lakását 13 millióért! Akkoriban rengeteg új építésű lakás volt és ha időben szállt be valaki, bagatell összegért hozzájutott. Most keresek 450-et, ennek 30*osa kell most az önerőhöz és most egy új építésű lakást meg se tudok fizetni! Panelt tudok venni, azt is külső kerületben életem végéig eladósodva! Ez annyira idegesít, hogy elmondani nem tudom. :( Ha anno a családom csak egy kicsit tudott volna segíteni...ha nem költözök a barátomhoz, hanem egy évig félreteszek... ilyen apró dolgok teljesen tönkreteszik az ember lehetőségeit. Ma akinek a fővárosban van lakása, az gyakorlatilag gazdag ember és nem kell hajtania a pénzt, mert amije neki van, az nekem 20 évnyi munkám.

Bocsi, tudom, ez nem igazi kérdés és megoldás sincs rá.

2023. jún. 11. 11:09
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
72%

Teljesen megértem, hogy kifakadsz.

Amihez elég a fizud: Vidéki kis ház, de arra bőven költeni kell. Vidéken kapsz 6 millió körül is egy házat, vagy egy fullosat 10 millió körül, de akkor olyan a környék, hogy jaj. Nekem ilyen környéken van házam. Ha a fővárosban lenne ez a ház, ott érne 30 milliót, vagy többet, de mivel egy kis vidéki faluban van, ahol a közösség hányadèk, nincs munka, mindenki drogozik és nincs kötbiztonság, így ez ennyit ér.

Kompromisszumok vannak.

2023. jún. 11. 11:14
 2/42 anonim ***** válasza:
46%
Az egész életem egy nyomor.
2023. jún. 11. 11:16
 3/42 anonim ***** válasza:
43%

Ha meg nem költözöl el albiba, akkor meg mamahoteles életképtelen incelként bélyegeztek volna meg. Az mindegy, hogy tudatos vagy, az nem számít.

Ma meg azért vagy életképtelen incel, mert ennyi idős korodra nem tudtál összehozni egy lakás.

Akárhogy is mindig le fognak nézni.

2023. jún. 11. 11:17
 4/42 A kérdező kommentje:
Igen, valószínűleg vidékre fogok költözni egyébként, azt számolgatom most, hogy ha ott csak 300-at keresek, de 16 egy lakás, nem 40, akkor összességében még mindig jobban járok anyagilag, mert nem kell havi 180 hitelt fizetnem, csak havi 60-at mondjuk...
2023. jún. 11. 11:20
 5/42 anonim ***** válasza:
67%
Vidékről hogy fogsz dolgozni?
2023. jún. 11. 11:21
 6/42 anonim ***** válasza:
28%
Tilos uzsorát kérnim egy mobiltelora is, nem hogy komoly tételekre . Ne a paneltelepre tervezzetek . Aki jövőre gondol az egymaga lepukkant vidéki házat újít fel fokozatosan . Ez az élhető a nyűzsgő drága zsúfolt városok sorházak élhetetlenek . Aki nem pazarol nem buta fogyasztó aki mindig költ és nincs irrealis vágya az a normal igényeivel megél . Ami 3 eve indult az a bemelegités , lesz még itt 80as évek szintű hiány csóróság .
2023. jún. 11. 11:25
 7/42 anonim ***** válasza:
86%
Veszel a pénzedböl egy kis lakást, akkor már a lakbért megspórolod, és idövel költözöl nagyobba.
2023. jún. 11. 11:25
 8/42 A kérdező kommentje:

5

Hiányszakmám van, munkát találok vidéken is, csak kevesebbet fizet. Itt Pesten van kiemelt bér, meg ilyen-olyan pótlék.

Nő vagyok egyébként, csak az incelezés miatt írom.

2023. jún. 11. 11:36
 9/42 anonim ***** válasza:
96%

Ugyanebben a cipőben járok, nem te vagy az egyetlen. Anyagilag jobban állok ugyan, de még így is esélytelen a lakás itt Pesten.

Szintén vidékre költöznék, csak azzal meg sok már probléma van. Ha normális környéken van, akkor megintcsak nagyon drága, vagy éppen rengeteg felújítási munka lenne vele. A legtöbb elérhető házikó, lerobbant kádár kocka egyébként. Nekem mégis a legnagyobb félelmem közé tartozik a szomszédok személyisége.

2023. jún. 11. 12:19
 10/42 anonim ***** válasza:
64%

Azért most is találtam az Ingatlan.com-on 51 lakást 30 millió alatt, úgy, hogy konkrétan 1,5-2 szobásra és 40 m2 felettiekre kerestem rá!

[link]

A hirdetéseket nem néztem át, de én biztos találnék olyat, amibe beköltöznék. Ezerszer inkább, mint valami faluba, amiben volt részem 30 évig, ingázással napi 2x50 km.

2023. jún. 11. 12:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!