Ilyen esetben lehet tenni valamit?
Figyelt kérdés
A kertszomszédnak kb 400 nm-nyi füves területe van, amit évek óta nem takarítanak. Időközben a kerthez tartozó háznak lakója lett, de nem tulajdonos, csak beköltözött, mivel még nem rendezett a tulajdonjog. Az öröklő testvérek közül 1 kérné a részét és a ház 25%-a egy 18 év alatti dédunokára van írva. Szóval elég bonyolult a történet. Az udbarunkba nem lehet kimenni a sok bogártól ami az ottani fűből lejön. Plusz minden gyümölcsfánk a permetezés ellenére beteg, mivel a kezeletlen kertben rengeteg vad fa nőtt és közel 1 méter magas a fű és gaz. Tavaly nagy kérlelésre lenyírták a kerítésünk mentén a füvet, de csak járdaszélességben. Én nem mehetek oda rendet rakni, de ha lenne rá mód, akkor megvenném a kertrészt, mert tűrhetetlen a dzsumbuj. Csak a jogi részét nem tudom ez hogy zajlik. És úgy hallottam árverezett is évek óta a ház. Attól félek hogy a kertért a tartozásukat is nekem kellene állni.2023. jún. 4. 10:50
1/1 anonim válasza:
Először is megkérdezed az önkormányzatnál, hogy osztható-e a telek. Ha nem akkor ennyi, ha igen akkor se tudod megvenni, csak a tulajtól, amíg az nincs rendezve addig sajnos nem sokat tehetsz :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!