Zsarol az ingatlanos mit tegyek ? Mit lehet tenni ilyen esetben ?
Adtam egy megbízást egy ingatlanosnak a családi házam értékesítésére. Küldött egy vevőt aki megnézte és két nappal később aláírt egy vételi ajánlatot. Majd utólag gondolkodott a vevőjelölt ,hogy milyen felújítási munkák várnának rá és mennyibe kerül ,valamint későn vette észre vagy nem vette figyelembe, hogy fa tüzelésű kazán van , vagyis télen ki kell menni a kazánházba fűteni. Két hét múlva kérte ,hogy szeretné mégegyszer megnézni egy szakemberrel. Odamentem a házhoz tőlünk 80 km, majd felhívott a vevőjelölt hogy bepánikolt és ő ezt nem fogja tudni csinálni egyedül így visszalép a vételtől és nem is jön el.
Másnap hívott az ingatlanos ,hogy beszélt a hölggyel és állítólag most mégis megveszi a házat és kér még egy időpontot.
Mondtam az ingatlanosnak ,hogy pénzbe kerül kocsikázni újból odamenni és a bizalmat is elveszítettem.
Erre az ingatlanos azt mondta ha nem megyek oda és nem mutatom meg még egyszer a nőnek a házat akkor velem fizetteti ki az ő jutalékát és az összes költségét.
Pedig be fogja hajtani.
Jobban jársz ha elmész megmutatni.
Eleve ott kezdődik hogy az ingatlanosnak a vevő nem fizet jutalékot. És a vételi szándéknyilatkozat aláírásakor foglalót is kell letenni, amit visszalépés esetén elveszít a vevőjelölt.
Így ez kamu.
Mennyi hozzá nem értő van itt..
Aláírtál egy szerződést, ami kötelez.
Lehet okoskodni, de te fogsz fizetni.
Az ingatlanos simán elmegy bíróságra, és meg is nyeri
Azért a szerződés felbontásával óvatosan mert ha van benne meghiúsulási kötbér akkor ki kell fizetned. Elég durva szerződésesek szoktak aláiratni az ingatlanosok a laikus eladókkal. Olvad át a szerződést.
A vételi szerződést nem vagy soha köteles elfogadni, magyarul hiába mutogatja a nőnek nem kell elfogadnod.
Jutalék meg "összes költség" behajtásának pedig nincs jogi alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!