Zsarol az ingatlanos mit tegyek ? Mit lehet tenni ilyen esetben ?
Adtam egy megbízást egy ingatlanosnak a családi házam értékesítésére. Küldött egy vevőt aki megnézte és két nappal később aláírt egy vételi ajánlatot. Majd utólag gondolkodott a vevőjelölt ,hogy milyen felújítási munkák várnának rá és mennyibe kerül ,valamint későn vette észre vagy nem vette figyelembe, hogy fa tüzelésű kazán van , vagyis télen ki kell menni a kazánházba fűteni. Két hét múlva kérte ,hogy szeretné mégegyszer megnézni egy szakemberrel. Odamentem a házhoz tőlünk 80 km, majd felhívott a vevőjelölt hogy bepánikolt és ő ezt nem fogja tudni csinálni egyedül így visszalép a vételtől és nem is jön el.
Másnap hívott az ingatlanos ,hogy beszélt a hölggyel és állítólag most mégis megveszi a házat és kér még egy időpontot.
Mondtam az ingatlanosnak ,hogy pénzbe kerül kocsikázni újból odamenni és a bizalmat is elveszítettem.
Erre az ingatlanos azt mondta ha nem megyek oda és nem mutatom meg még egyszer a nőnek a házat akkor velem fizetteti ki az ő jutalékát és az összes költségét.
Basszus Kérdező, ilyen a világon nincs, hogy egy visszalépő akárki után kovetelhetné a jutalékot!
NINCS!!!
Akkor minden ingatlanos milliárdos lenne, ha odaküldi a nénikéjét, vagy a qrváját, aki tesz egy ajánlatot, majd visszalép, ő meg bevasalhatná a jutalékot!
Az ész megáll!
Írj neki egy tértivevényes(!) levelet, amiben leírod, hogy az 1 éves eredménytelen tevékenysége miatt továbbiakban nem tartasz igényt a szolgálataira és a szerződést felbontottnak tekinted.
Amennyiben ezzel nem ért egyet, akkor az ausztriai felülvizsgálati szervekhez fordulsz jogorvoslatért.
(Addig utánanézel, hogy mik ezek)
Nem tudom ez Magyarorszagon hogy mukodik de szerintem az ingatlanosnak a dolga lenne hogy mutassa a hazat a vevonek. A jutalekat nem csak azert kapja hogy a vevot odakuldje hanem mutassa is meg neki a hazat, erveljen hogy miert lenne szamara ez jo vetel.
Kuld el neki a kulcsot es mutassa meg o a hazat a vevonek.
Igen azt hiszem itt a válasz más szemszögből. Nagyon fontos mindenkinek és én is tanultam belőle amit leírtál : " DE VÉLETLENÜL SE ADJA KI A KEZÉBŐL A VALÓSZÍNŰLEG LEGNAGYOBB ÉRTÉKŰ VAGYONTÁRGYA FELETTI IRÁNYÍTÁS JOGÁT !!! "
Azt gondolom hogy mindenki félti és óvja a megépített vagy megvásárolt ingatlanát, értékét, miért is adja oda egy vadidegen ingatlanosnak a kulcsot , hogy ki be járkáljon a házába ? Miért bízik meg egy idegenben? Csak azért mert ingatlanos ? Valamint a másik része a dolognak amit sokan nem gondolnak át ,magamat is beleértve , hogy hónapokat de akkor keveset is mondtam egy évet ,két évet kell ahhoz dolgozni, hogy több százezer forintot félre lehessen tenni a fizetésből .Ezt az összeget csak úgy oda ajándékozzuk az ingatlanosnak a pár fotó ,a sablon szöveg és az egyszer kétszer háromszori bemutatás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!