Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Felvennél jelzáloghitelt az...

Felvennél jelzáloghitelt az ingatlanodra, hogy még egy lakást vegyél?

Figyelt kérdés

Erről beszélgettünk egy haverral,szerite megéri mert akkor a 2ik ingatlant ki tudod adni bérbe. Szerintem viszont kockázatos és mindenképp kéne mellé még egy hitel, ha nincs jónéhány millió forintod megtakarításod mellette.

Plusz míg a jelzáloghitel nem telik le mind a 2 ház/lakás veszélyben van.

Nektek erről mi a véleményetek?

2023. máj. 9. 13:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
15%
*nominál értéke.
2023. máj. 9. 16:54
 12/20 anonim ***** válasza:
54%

Idén 16 % korul fizet az infláció követő alalmpapir, idei infláció alapján fizet jövőre ami lehet hogy mèg jobb lesz. Mìg ezek ilyen jó százalékot adnak én ingatlannal nem bajlodnek. Persze ez a saját véleményem, nem akarok befolyásolni senkit, mindenki maga döntsön. De pl egy 40 milliós panelt ha ki ad az ember, havi 180 ert az egy évben kicsit több mint 2 Misi, 5 % hozam

. Nem túl combos.

2023. máj. 10. 06:09
 13/20 anonim ***** válasza:
54%

Aztan arról nem is beszélve, hogy lassan már minden ingatlan portál beszamol arról, hogy minimálisan de megindult az árcsökkenés. Ha az 5 % hozam mellett meg minimálisan de az ár is csökken akkor pláne nem nagy cucc

. Gondolom egyebkent nem hiába esett vissza tavalyhoz 30 - 50 %ot az ingatlan adásvételek szama.

2023. máj. 10. 06:10
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért több összetevős szerintem. Egy ingatlan hosszútávú befektetés, míg most éppen az állampapír jól "fizet", közel sem biztos, hogy így lesz ez 5-10-15 év múlva is, amiben igazából normál ember reménykedik, szóval nem említhető egy lapon a kettő szerintem.

Ettől függetlenül olyan mértékű hitelt felvenni, hogy azzal két ingatlant kelljen terhelni, szerintem nem csak idióta megfontolás jelen kamatkörnyezetben, de nagyjából a saját kardjába dől az ember. Akkor és csak akkor gondolkoznék ilyesmiben, ha a hitel törlesztőt akkor sem esik nehezemre kifizetni, ha nincs bérlőm és mondjuk éppen munkám sem. Egyébként ha ez nem teljesül, akkor másban (most pl. állampapírban) gondolkoznék, amíg el nem érem ezt a szintet.

2023. máj. 10. 09:05
 15/20 anonim ***** válasza:
75%

14

De a kérdező most akar hitelt felvenni.

Szerinted megéri 9-10% -on eladósodni?

2023. máj. 10. 09:27
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

15# Szerintem sehol nem írta, hogy most azonnal szeretné. Érdeklődött kinek mi a véleménye erről. Nekem az, amit leírtam.

A "megéri-e" kérdésnek van egy pénzügyi oldala, meg egy teljesen szubjektív. Pénzügyileg valószínű a következő egy-két évben nem éri meg, azt meg nem tudjuk mi lesz 5-10 év múlva, így max tippekbe bocsátkozhatunk. A szubjektív véleményemet is leírtam, hogy addig nem is gondolkoznék ebben, amíg nem állok úgy anyagilag, hogy a törlesztőmet minden esetben fizetni tudjam. Akkor sem, ha jó pénzügyi döntés lenne most, mert kedvező a kamatkörnyezet mondjuk. Másnak meg teljesen mások a szubjektív szempontjai és közel sem biztos, hogy én járok jól. Ez ilyen.

2023. máj. 10. 09:35
 17/20 anonim ***** válasza:
60%

16 én azt olvasom ki, hogy mostanában szeretnék. Ha erről beszélgettek, és már két ingatlan is szóba jött, amire hitelt vennének fel, akkor gondolom nem 5 év múlva szeretnék ezt.

Hosszútávon talán lehet megérné, főleg ha a hitelt alacsony kamattal veszi fel.

De ha megnézzük, egy S&P 500 hosszútávon sokkal többet hozott, mint egy ingatlan.

2023. máj. 10. 11:25
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha azért vennéd, mert ki tudod használni mindkét ingatlant mert pl. ingázol két város között, akkor megérheti. Viszont ha kiakarod adni és ezért vennéd, ennek nem látom értelmét, ma már nem olyan nagy biznisz, mint amilyennek tűnik, a kockázatról nem is beszélve...
2023. máj. 10. 11:42
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem tervezek másikat venni szimplán egy felmerült egy kérdés, és a valaszaitok érdekelnek.
2023. máj. 10. 12:24
 20/20 xswerdy ***** válasza:
én csináltam ilyet, de 10 éve, amikor lent voltak az ingatlan árak. Az új lakás jelzálogát tettem a meglévőre, így fel tudtam venni 100% hitelt. A jelenlegi árak, kamatkörnyezet, hozamkilátások mellett alapvetően nem vennék befektetésre ingatlant.
2023. máj. 11. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!