Ha van egy ingatlanon jelzáloghitel és behajtása kerül, akkor azt áttudják terhelni egy telekre?
Figyelt kérdés
Ezen veszekszünk, hogy kinek van igaza. Én azt mondom, hogy nem lehet mert egy adott ingatlanra veszed fel, nem minden tulajdonodban álló dologra.2022. júl. 30. 20:09
1/4 anonim válasza:
Szerintem nincs értelme magának a kérdésnek se, úgyhogy ne veszekedjetek a válaszon.
Ha egy ingatlanon jelzáloghitel van, akkor a fedezet maga az ingatlan. Ha nem fizeted a hitelt, akkor elveszik az ingatlant. Ez a jelzáloghitel lényege, hogy a tulajdonodat adod zálogba hitelért cserébe, ha nem tudod fizetni, buktad.
Remélem érthető, hogy mire akarok kilyukadni. A jelzáloghitel nem kerül behajtásra olyan értelemben, ahogyan Ti gondoljátok, tehát értelmetlen a kérdés, mert a jelzáloghitelt úgy hajtják be, hogy elveszik az ingatlant, amit zálogba adtál.
2/4 anonim válasza:
A zálogba adott ingatlan a fedezet. Azért méri fel az értékbecslő, hogy biztosítsa a bankot, hogy az ingatlan forgalmi értéke fedezi a bank veszteségét ha nem fizet az adós. Tehát ha nem fizet, akkor a banké lesz az ingatlan, de nem fog elvenni egy másikat is
3/4 A kérdező kommentje:
Akkor elméletileg nekem van igazam.
2022. júl. 30. 21:49
4/4 anonim válasza:
Az adós bármijére ráterhelhetek bármit. Kreatívan meg fogják oldani a végrehajtók, ne aggódj (és ne reménykedj). Ők a pénzüknél lesznek, és ha lesz az ügynek plusz költsége, még azt is rád verik, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!