Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy lehet fiatalként házhoz...

Hogy lehet fiatalként házhoz jutni babaváró nélkül? Meddig várjunk még?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Jelenleg 10 millió forintunk van.

Nem szeretnénk felvenni hitelt, nincs gyerekünk még.

Szeretnénk 3 hónapja, de még nem akar jönni igazából.

Babavárót, majd tervezzük felvenni, ha összejönne a baba, akkor lenne esélyünk házat venni.

Párommal egy kis faluba tervezünk lakni, ahova valósiak vagyunk, tehát nem nagy terveink vannak.

Azonban aggasztó ahogy felmentek az árak, már itt is.

A vályog házak, amik kb. Lakhatatlanok olyan 6-8 millióért mennek, nyilván abba nem mennénk bele.

Azok a házak, amik téglák, normális az alapjuk. Meg már 20 millió, mert mindenki 10 millió babaváróval számol kb.

Màr nagyon rég várunk saját házra csak igen lassan gyűlik a pénzünk.

Egy évben kb. olyan 3.800.000 vagy 4 milliót tudunk félretenni...

Most van egy ház, ami tetszik, de azt is 19 -ért hirdetik, de olyan, hogy tégla, nincs benne egyáltalán fűtés, az ablakok rosszak, nem jó a kerítés, konyha az alsó szinten van különbejárattal, amit mindenképpen kellene fentre csinálni. A fürdő felújított, meg új a tetője.

De hihetetlen az ára.

Ha felvennénk pl. a babavárót, akkor vajon miből újítanánk, mikor tudnánk költözni bele.

Úgyhogy aggaszt kicsit, hogy nem tudunk haladni.

Ti hogy vagytok vele?

Nem nagyon bírnánk plusz munkát vállalni, ez is elég. Most a fűtés miatt nem nagyon tudtunk többet félre tenni. Így most lehet kicsit többet félre tudunk most már...

Amúgy 560 a nettónk..

2023. ápr. 24. 20:04
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Köszönjük nektek.

Még kicsit vàrunk, hogy teherbeessek, mert más oldalról meg azt kapjuk, hogy felelőtlenség hitelt felvenni baba nélkül előre.

Nincs meghirdetve, volt más érdeklődő is már a háznál.

Telefonban mondta a 19-et.

2023. ápr. 25. 08:32
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Ahol 20 millió most egy ház, azt nem mondanám felkapott falunak, ott még fognak esni az árak. És már lehet alkudni is elég durván.

A babaváróval tényleg várjátok meg a 3 hónapos magzatot.

Esetleg azt lehet, hogy felvesztek 10 milla hitelt, az havi 90-100ezer törlesztő 20 évre.

Ha összejön a baba, akkor felveszitek a babavárót, azt akkor 3 évig nem kell törleszteni, utana is csak havi 50.

A 10 millióból betörlesztitek majdnem a teljes piaci hitelt.

2023. ápr. 25. 08:32
 23/32 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ha évi négy millát tudsz fèlre rakni nem értem az aggodalmad. 3-4 év alatt felújítod. Nyilván ha lesz gyerek jevesebb lesz a jövedelem. Akkor felújítod 7-8 év alatt. Más is így csinálja. Én építkeztem. De miután a lakhatásit megkaptam még sok év elment mire minden olyan lett ahogy szeretném.
2023. ápr. 25. 09:49
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

21: Akkor tárgyalási stratégia szerint várni kéne, amíg van kicsit nagyobb érdeklődés, és megkérdezni, kapott-e már árajánlatot, és mit reagált rá.

Én fel is hívnám, hogy mennyire sürgős neki, mert nekünk úgy fél-1 év múlva kellene, akkor tennénk ajénlatot, és számon tartjuk, gondolkodunk az övén is.

Ő maga mutogatja a házat, odautazik olyankor?

Az önkormányzat és a munkahely ad valamilyen vásárlási támogatást?

Azt is érdemes lenne megtudni.

1-200 000 Ft is pénz!

2023. ápr. 25. 12:33
 25/32 A kérdező kommentje:

Sajnos ő nem utazik ide, csak telefonban tárgyalt eddig mással is.

Másnak is 19-et mondott, nem tudjuk más próbált-e már alkudni. A testvére itt lakik és ő mutatta be a házat, mivel igen messze lakik a nő.

Szerintem is várnunk kell még alapból úgy keresünk még pénzt.csak nem emeli feljebb az árat, és hátha a baba is összejönne.

2023. ápr. 25. 21:40
 26/32 anonim ***** válasza:
66%

25: És akkor ki mutatja a házat? Mert akkor vele kell ugyanezt a beszélgetést megejteni, aki mutatja ott helyben.

Az ingatlaneladási szezon az nyár után ér véget, akkor szokott elfogyni a cérnája az eladóknak, akkor van az utolsó pillanat, amikor tél előtt le lehet ezt zongorázni: akkor alkuképesebb. Meg februárban, amikor senki nem mozog a piacon a tél miatt. Most az enyhe telek miatt inkább január vége-február elejére tenném ezt a holtidőszakot.

2023. ápr. 27. 13:46
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

26# Gondolod, hogyha 2 éve eladó a ház, akkor pont őszre fog apadni az eladó kedve? :D

Kétféle eladó van szerintem. Illetve három. Az egyik, aki viszonylag reális áron hirdet és belekalkulálja azt, hogy alkudni fognak. Ő kivár, mert ha tényleg reális az az ár, akkor el fog kelni.

Van az, aki kitalált egy árat fejben, akár eszmei érték, vagy bármi más miatt és nem hajlandó alább adni akkor sem, ha nem az a reális piaci értéke.

És van az, akinek mindegy kb. csak szabaduljon tőle. A férjem és (a 3 sosem látott testvére) örökölt a sosem látott apjától egy házat Borsodban. A reális értéke. 17-8 millió lett volna bevezetett víz, fürdőszoba, konyha nélkül. Mivel gondolom a "sosem látott" jelzővel mindent leírtam, minden tesó egyetértett abban, hogy szabaduljanak a háztól és így ismeretlenül egymástól is mielőbb. Még meg sem lett hírdetve, le sem ment a hagyaték, már üzentek a férjemnek közös baráton keresztül, hogy 15-ért megvennék. Mivel a francnak sem volt kedve vele szórakozni és négyfelé osztva alig látható összeg az a fejenkét plusz párszáz ezer forint, amint lezajlott minden hagyatéki hercehurca, eladták az első érdeklődőnek.

Valószínű ha ez a nő évek óta vár, akkor ő nem ez a kategória. Simán lehet, hogy nem is akarja úgy igazán eladni még valamiért.

2023. ápr. 27. 14:10
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

27: Én sosem fantáziálok, hanem tárgyalok.

Kérdező tud beszélni mindkét testvérrel.

Meg fogják mondani, hogy állnak hozzá ehhez a dologhoz, nem szükséges a találgatás.

2023. ápr. 27. 14:16
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is így gondolom. Csupán a válaszod arra engedett következtetni, hogy várjon csak a kérdező... :)
2023. ápr. 27. 20:02
 30/32 anonim válasza:
100%
Valóban nem ördögtől való a hitel.Mi is felvettük a babavarot és vettünk egy 110nm2 tégla házat egy nagyon jó helyen.Igen ablakok rosszak, ajtók rosszak minden rossz de viszont haladunk.Mikor ide értünk meg új kazánt is kellett venni.Szepen lassan majd tudtok haladni.En nem várnék sokáig mert csak fentebb fognak menni az árak.
2023. máj. 10. 06:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!