Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tavaly a csúcson vettem...

Tavaly a csúcson vettem lakást, elment a kedvem tőle hogy sokat költsek rá. Hagyjam is akkor? Te mit csinálnál?

Figyelt kérdés

Életem első saját lakását tavaly tudtam megvenni, mert akkor kaptam családi örökségből pénzt. Tettem hozzá a sajátomból és vettem fel némi hitelt is, de előtte lehetetlen lett volna (6 millió saját pénz, 12 millió örökség, 8 millió hitel). Sikerült a csúcson venni 26 millióért vidéki nagyvárosban egy másfél szobás zárószinti panelt. A rohadt árak úgy elszálltak, hogy fél évvel korábban ennyi pénzből még belvárosi tégla lakást is tudtam volna venni, de hát ez van. A lakás közepes állapotú, kb. 10 éve egyszer már fel lett újítva felemásan, de igazából megint fel lehetne. Sok kis apróság eszembe jut, de azért nem ronda, lehet benne lakni. Költöttem már rá 1 milliót, úgy mint redőnyök, légkondi, festés, villanyszerelő, de többet egyszerűen nem akarok, mert látom már nem megy fel tovább az értéke. Az alsó szomszédom a saját egy emelettel lejjebbi ugyanilyen elosztású és picivel szebb lakását 27 millióért adta most el. Régen bezzeg évente több millióval emelkedtek az árak, csak most nem, amikor már nekem is lett lakásom. Ez a csávó is 2015-ben 6 millióért vette ezt a lakást, de hát aki most fiatal, az nyilván nem tudott akkor venni gyerekként.

Még azt sem tudom megcsinálni, ami régen mindenkinek működött még ész nélkül is, hogy megvette, felújította teljesen pár millióból és annyival nőtt az értéke, de az áremelkedések miatt inkább még többel, mert már olcsó felújítás sincs, de áremelkedés sem. Amúgy a fejemben az van, hogy pár év alatt kifizetem a hitelt előtörlesztéssel (2-3 év), aztán eladom és veszek egy szebbet/jobbat, de az is lehet elköltözök Pestre vagy külföldre, szóval semmiképpen nem öröklakásnak szánom. Te mit tennél? Nem éri már meg felújítani, mi?

2023. márc. 13. 19:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Nem kell ezt eladni.Már így sem veszít az értékéből.
2023. márc. 13. 19:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Roppant röviden:

Soha nem vennék más igényei és ízlése szerint felújított lakást, az ő felújítását kifizetve, tehát drágán

Inkább olcsóbban és majd én a saját arculatomra formálom.

2023. márc. 13. 19:19
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Teljes felújítást akkor éri meg, ha magadnak csinálod.

Ha úgyis eladnád, akkor csak azt csináld meg, amit muszáj.

2023. márc. 13. 19:20
 4/14 anonim ***** válasza:
79%

Ezen ne problémázz, mert nem tehetsz róla.

Senki nem látta előre, de várd ki a végét, fog még ez fentebb menni, nyugi!!!

2 év múlva ez a lakás 35 Milla lesz.

2023. márc. 13. 19:21
 5/14 anonim ***** válasza:
94%
4 kérdés, hogy az akkori 35 millió, vagy a mostani 26 millió ér többet
2023. márc. 13. 19:47
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha befektetésnek vetted, akkor szinte hozzá se szabadott

volna nyúlnod

2023. márc. 13. 20:08
 7/14 anonim ***** válasza:
94%

2018 ban vettem Győrben egy felújítandó 47 m2-es tégla építésű lakást 14 millióért.

Sok munkával felújítottam másfél év alatt kb 3 millió forintból.

2020 ban nem tudtam eladni 22 millióért sem, ezért kiadtam.

2021 Ben már egymásra licitáltak a vevők, és 29 millióért adtam el.

Szóval nem 1-2 év alatt mennek fel az árak.

Nyugalom, add ki

2023. márc. 13. 20:18
 8/14 anonim ***** válasza:
72%
Magadnak vetted, vagy spekulálni akartál vele? Nem mindegy.
2023. márc. 13. 20:32
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy ingatlan mindig hosszútávú befektetés tud csak lenni. Akinek nincs tőkéje ezt finanszírozni (értsd: azonnal kell a pénz), vagy türelme nincs hozzá, az ne csinálja.
2023. márc. 13. 20:34
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha már megvetted és hosszabb távon számolsz vele, akkor nem jobb olyan helyen élni ami a te ízlésed alapján készült? Persze, ha van miből felújítani.

Én a ház belsejével végeztem, most a bútorozásnál tartok. Mindenből azt veszem meg amit szeretnék, meg a mi a vágyam volt. bútorokat asztalossal készíttetem, már csak a szoba bútorom van hátra. Ezt hagytam utoljára, mert ezt áthoztam a régi házból és még csak 8 éves. A probléma az, hogy beépített szekrény nem passzol az új szobába.

Nem sokára megjön az ülőgarnitúra, Tv-n most morfondírozok. Utóbbi esetében felfedeztem az oled tv-t, már a múlt héten 3x elvetettem, de mindig előkerül. úgyhogy tudatalattim már rég döntött...

Aztán az, hogy mi mennyibe került, nem érdekel! Nekem az a célom, hogy a lehető legjobban érezzem magamat a házamban.

2023. márc. 13. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!