Mit csinálnátok ha örökölnétek egy belvárosi lakást?
Csak te fogsz örökölni a szülők után? És a testvéreid?
Ha csak te öröklöd, mivel gyerekekről beszéltél többesszámban, akkor a helyedben én eladnám és egy bp-i belvárosi lakás árán vennék mindkét gyerekemnek egy-egy lakást, más kerületekben, ahol nem 1M/m2 az ár. Ha a másiknak már van lakása, a pénzt adnám neki oda.
Ha csak 1/3 lakást, illetve annak az árát öröklöd, akkor abból is vennék egy kislakást amit kiadnék és a gyerekeim törlesztőjébe adnám bele.
Hát, ha egyedül örökölném, kiadnám, jó az passzív jövedelemnek, és ha később szükség lenne a lakásra, ott lenne. Ha a gyerekeim eljutnak a saját otthonig, lehet eladnám és szétosztanám köztük az árát (ketten vannak, de még kicsik).
Ha hárman örökölnénk, és nem tudnám kifizetni a többieket, vagy ők engem, szerintem megegyeznénk inkább az eladásban.
Akkor ha segíteni akarsz a gyerekeidnek (így többesszámban) akkor maradnak az opciók:
- eladod és elosztod a pénzt,
- kiadod és a bérleti díjjal segíted őket.
Az játszik a legkevésbé, hogy az egyik bulizásra használja, vagy elfoglalja, a másik meg csak statisztál ehhez.
És ez az anyagi helyzetüktől független, mert így igazságos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!