Érdemes most lakást venni?
Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudom eldönteni, mert olyan magas a kamat, hogy 200ezer lenne a törlesztőnk egy 30M lakásra. Ki tudnánk fizetni ezt a törlesztőt, és nem élnénk egyik napról a másikra. Viszont mégis olyan soknak tűnik.
Nálatok hogy volt? Mikor vettetek? Mennyi önerővel? Mennyi most a törlesztőtök?
2023. márc. 4. 21:24
11/17 anonim válasza:
Nem lesz választék? 50 százalékos ingatlan tranzakció szam visszaesésről szamoltak be a kalmarok ingatlan csatornán nem is tudom melyik ingatlan portálok adatait elemezve. Nem gondolnám ha a felére leesnek a tranzakció számok pár évre, hogy pont egy ilyen időszak után ne lenne majd kínálat LOL aztán persze barmi lehet, senki nem lat a jovobe.
12/17 anonim válasza:
Vedd fel a hitelt hosszabb időre. Kevesebb lesz a törlesztő, ami anyagilag biztonságosabb, de így is végtörleszthettek 10 év körül, ha nem jön közbe semmi.
Ha kb. annyi a törlesztőd, mint a bérleti díjad most albérletben, akkor nincs min gondolkozni.
13/17 anonim válasza:
de így is végtörleszthettek 10 év körül, ha nem jön közbe semmi."
Aha,... Pl. válás.
Nézem az újszerű házak hirdetéseit, kiságyak a gyerekszobában,... Maga az épület 2-3 éves.
Vajon miért adják el?
14/17 anonim válasza:
13# Ez hogy jön ide? És ha elválnak, akkor mivan? :D El kell adni, kifizetni a közös tartozást és mehet mindenki a dolgára. De nem éppen erre gondoltam, hanem olyan átmeneti, szorultabb élethelyzetre, amikor azt a 200 ezres törlesztőt esetleg nehezebb lenne kigazdálkodni.
15/17 David117 válasza:
az ingatlanok szama novekszik, a nepesseg pedig evrol evre csokken. kb minden 2 emberre jut jelenleg egy ingatlan Magyarorszagon. A hitelek nem jok, a tamogatasok Csok stb pedig mar a magas ingatlan arak miatt kevesek, hogy a legtobben tudjanak vasarolni. Kereslet kinalat szabja meg a piacot, rengeteg ingatlan van es nem tudnak az emberek vasarolni, tehat nagy a kinalat, de kicsi a kereslet. ezekbol mind az ar csokkenes lenne a valoszinu, de szerintem az elitnek ebben van a vagyona, az ingatlanokban es epito iparban, igy a kormany valoszinuleg ezt fogja tovabbra is tamogatni. Elkepzelhetonek tartom, hogy a tamogatasokat tovabb emelik. de hogy a tamogatasokra a penzt honnan szerzik majd? mindenfele draga hiteleket tudok elkepzelni ami meg jobban eladositja az orszagot, ami ado emelesekhez vezet es vegul konnyen bedolhet az egesz. kockazatos nagyon ingatlant venni most. En inkabb kulfoldre koltoztem es itt vettem ingatlant.
16/17 anonim válasza:
#15: azért ha külföldön sikerült, itthon simán vehettél volna ;)
17/17 anonim válasza:
16: megmondom őszintén jelenleg nem minimál onresszel hanem azért jóval felette én is bele tudnék szállni egy számomra megfelelő ingatlan vásárlásába. Inkabb most az a dilemmam, hogy egy kelet európai lakásra erdemes-e elkoltenem a pénzem amit félre tettem. Nem vagyok benne izmos, hogy nekem ezen regioba ernek-e ennyit az ingatlanok. Vagy inkább menjek ki külföldre, tegyek meg melle ahogy lehet, aztán később inkább próbálják nyugaton lakást szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!