Ez mennyire rossz lakás?
Ez egy 38 négyzetméteres lakás + 15 négyzetméter erkéllyel. Egyik rokonunknak is megmutattuk az alaprajzot, és nevette, hogy az erkély nagyobb mint a lakás.
Mi a véleményetek egy ilyen elosztású lakásról? 1-2 főnek szerintetek kényelmes? (2006-ban épült, 24 lakásos társasház)
Jó szar elrendezés. Értem én hogy terasz meg szeparált háló, de berendezhetetlen az egész. Persze 1 főre jó lehet, ideig óráig 2 főre is.
De inkább vennék nagyobb lakást terasz nélkül, amit átlag ember amúgy is egy évben egyszer ha használ.
Szerintem nem rossz, de valóban egyedi bútorokban kell gondolkozni, ami hát... pénz.
A legkardinálisabb kérdés szerintem, hogy egy normál méretű ágy elfér-e a hálóban valahol úgy, hogy el is lehessen járni mellette, kényelmes legyen (nem lát jól a méreteket). Mivel pici lakás és van ablak is a hálóban, szerintem az sem gáz, ha az ottani teraszajtót beáldozzátok és nem használjátok kijárásra.
A terasz-nappali üres L alakú falát lehetne egyedi bútorral praktikusan kitalálni és az előszobában is elférne valami szerintem. Kb. ennyi. A konyhabútort is plafonig építeném. Nem sok a tárolási lehetőség, de ha tudtok egyediben gondolkozni, akkor egy pár évig szerintem élhető.
Egyébként mi is így jártunk, bár 52 négyzetméteren, 2 pici hálóval. Annyira nem volt olyan szabad falfelület, ahol standard tucat bútorok kiszolgáltak volna bennünket, hogy asztalos csinálta az összes bútorunkat. Így viszont nagyon praktikus megoldások születtek és még nem is volt "sok" érzetre. Kicsi helyre nehéz bútort tervezni úgy, hogy az ne nyomjon össze a teret (érzetre az embert), ne legyen sok.
Mi akkor költöztünk el, amikor megszületett a kislányunk. Az ő cuccait már tényleg nem tudtuk hova eldugdosni, az ő szobája a maga 8 négyzetméterével nem volt alkalmas arra, hogy minden elférjen, a lakás egyéb tárolóhelyei is tele voltak, szóval kinőttük. Biztos meg lehetett volna oldani a gyerekszobát is praktikusabban, de már nem akartuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!