Lakás belső falai gipszkartonból? Ez rossz megoldás?
"röviden nem tudnád leírni, hogy jó vagy sem a gipszkartonfal?"
Én megmondtam röviden, hogy jó. Fogadd el ezt, az úgy egyszerűbb.
Vagy képzeld azt, hogy ő meg azt mondja, hogy nem jó. És akkor egy-egy, tehát olvass utána. :)
Önmagában a gipszkarton egy nagyon jó találmány, gyorsan lehet vele dolgozni, nincs száradási idő, a tégla+vakoláshoz képest alig jár kosszal, anyagmozgatással, de mint mindent, ezt is el lehet rontani. A kókler kivitelezők "csodákra" képesek.
Az irodámat 10-es profilon 2x2 réteg gipszkarton választja el a műhelytől, néhány nagyobb kalapálást kivéve semmi sem hallatszik át. Itt voltam amikor csinálták, profik rakták össze. 10 m2 és 2 óra múlva úgy mentek el, hogy az első réteg glett rajta volt. Téglával ez lehetlen lett volna.
Hülyeség, hogy nem lehet rá bútort felszerelni, a konyhaszekrényt lazán elbírja 2 réteg karton, ennél nehezebbet aligha teszel a falra egy átlag háztartásban.
Nincs egyértelmű válasz arra, hogy mi a jó mi a nem jó.
Mindennek van előnye, hátránya.
Kisebb súlyt simán elbír 2 réteg karton is, nagyobb súlyokra pedig van erős borda, bordasűrítés.
Az sem igaz, hogy minden szót hallasz, nem ok nélkül alkalmazzák irodák, iskolák, középületek válaszfalaként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!