Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakás belső falai gipszkartonb...

Lakás belső falai gipszkartonból? Ez rossz megoldás?

Figyelt kérdés
Új építésű vagy újabb építésű társasházak lakásainak belső falai sokszor gipszkartonból vannak. Ez mennyire gáz?
2021. nov. 16. 13:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az irodaházak belső falai is gipszkartonból vannak.
2021. nov. 16. 14:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Olvasgasd a komkel blogot. Nemrég írt erről is. Meg amúgy is tanulságos olvasmány.
2021. nov. 16. 14:06
 3/11 A kérdező kommentje:
2, köszi, de röviden nem tudnád leírni, hogy jó vagy sem a gipszkartonfal?
2021. nov. 16. 14:30
 4/11 A kérdező kommentje:
légy szíves, nagyon megköszönném
2021. nov. 16. 14:57
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
Miért lenne gáz? Ha gáz lenne, nem abból lennének.
2021. nov. 16. 14:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de az én időm is drága. Én megmondtam hol találod, de ha nem tudod a google-el megtalálni a blogot, ott a jobb oldalon a keresőbe beírni hogy 'gipszkarton' és ott elolvasni a második találatot, akkor én nem tudok többet segíteni.
2021. nov. 16. 17:18
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"röviden nem tudnád leírni, hogy jó vagy sem a gipszkartonfal?"

Én megmondtam röviden, hogy jó. Fogadd el ezt, az úgy egyszerűbb.

Vagy képzeld azt, hogy ő meg azt mondja, hogy nem jó. És akkor egy-egy, tehát olvass utána. :)

2021. nov. 16. 18:24
 8/11 anonim ***** válasza:
86%
Gyors megoldás, de minden szót hallasz a fal túloldalán és nem lehet rá bútort felszerelelni.
2021. nov. 16. 23:51
 9/11 anonim ***** válasza:
86%

Önmagában a gipszkarton egy nagyon jó találmány, gyorsan lehet vele dolgozni, nincs száradási idő, a tégla+vakoláshoz képest alig jár kosszal, anyagmozgatással, de mint mindent, ezt is el lehet rontani. A kókler kivitelezők "csodákra" képesek.

Az irodámat 10-es profilon 2x2 réteg gipszkarton választja el a műhelytől, néhány nagyobb kalapálást kivéve semmi sem hallatszik át. Itt voltam amikor csinálták, profik rakták össze. 10 m2 és 2 óra múlva úgy mentek el, hogy az első réteg glett rajta volt. Téglával ez lehetlen lett volna.

Hülyeség, hogy nem lehet rá bútort felszerelni, a konyhaszekrényt lazán elbírja 2 réteg karton, ennél nehezebbet aligha teszel a falra egy átlag háztartásban.

2021. nov. 17. 13:51
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nincs egyértelmű válasz arra, hogy mi a jó mi a nem jó.

Mindennek van előnye, hátránya.

Kisebb súlyt simán elbír 2 réteg karton is, nagyobb súlyokra pedig van erős borda, bordasűrítés.

Az sem igaz, hogy minden szót hallasz, nem ok nélkül alkalmazzák irodák, iskolák, középületek válaszfalaként is.

2021. nov. 19. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!