Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A zöld hitel miért szűnt meg?

A zöld hitel miért szűnt meg?

Figyelt kérdés

2,5%-os volt a hitelkamat,ha minimum BB energetikai besorolasu hazat vettel.

Eleg sok ilyen haz epult,epul a mai napig de mar nincs a 2,5%-os hitelkamat.

Most màr csak piaci kamattal lehet a hitel felvenni ami 8-9-10%.

Ki mit gondol?

2023. jan. 25. 08:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
53%
10. A zöldhitel is része a kormány azon 10+ éve vitt politikájának, hogy a szociális vagy lakáspolitikája nem arról szól, hogy a 0-n lévőknek segítsen 1-re jutni, hanem az 5-ön lévőknek 6-ra. Nem az alapján húzok vonalat, hogy a gyerekeseket segíti-e vagy a gyermekteleneket. Sokkal fontosabb, hogy a gazdagoknak és jómódúaknak segít-e, vagy pedig a rászorulókat támogató-e a szociális politikája. Az egykulcsos adórendszer egyik legnagyobb nyertesei ugyanígy a jól kereső emberek például, attól függetlenül hogy van-e gyerekük vagy nincs. A zöld hitel ugyanez. Több tengely is létezik, ami mentén lehet gondolkodni a dolgokról, nem csak egy.
2023. jan. 25. 14:32
 12/24 anonim ***** válasza:
46%

"A zöld hitel volt az egyetlen normális támogatás, amit azok is igénybe tudtak venni, akiknek nincs gyerekük, nem is akarnak, vagy max 2.-t szeretnének!"

Senki nem állította, hogy nem járt jól vele, aki felvette. Én azt állítom, hogy ennek társadalmilag nem volt túl sok hozzáadott értéke, az olcsó hitelek miatt megszaladtak az ingatlanárak és így a támogatások végső nyertesei az óriási haszonkulccsal dolgozó építési vállalkozók voltak. Magyarul: pénzszórás, felelőtlen gazdálkodás.

2023. jan. 25. 14:45
 13/24 anonim ***** válasza:
27%

A 0-án lévők közül akik vállalták a 3 gyereket adtak csokot + babavárót és kb 2 milliónyi önerőből már épülhetett is a ház vagy vehették meg a lakást.

És ezzel a húzássukkal a magyar "középosztályt" haza vágták.

Ez volt az a réteg, akik csok nélkül képesek lettek volna építkezni, de a hírtelem áremelkedések miatt nem tudták tartani a lépést az önerővel. Emiatt sokan felvették a babvárót, és ha még mindig kevés volt a pénz esetleg bevállalták a 3 gyereket. (megj.: valószínűleg szándékosan okozta ezt az áremelkedést a kormány) Két szakmunkás bére már teljesítette az anyagi feltételeket is.

5 év alatt 190%-ot drágultak az ingatlanok, ezt nagyon kicsi réteg volt képes kigazdálkodni.

A felső középosztálynak, meg szinte mindegy. Ők tudtak építkezni régen is meg most is gond nélkül.

2023. jan. 25. 15:19
 14/24 anonim ***** válasza:
Mi a középosztályhoz tartozunk, 29 évesen még is tudtunk építkezni, pedig 3 gyereket sem vállaltunk be, csak 2-t, mivel csok nélkül is annyit terveztünk. Egy ismerősöm sem írta alá 3-ra
2023. jan. 25. 15:52
 15/24 anonim ***** válasza:
75%

13. Ezerszer volt szó erről hírekben, cikkekben, elemzésekben, hogy a legtöbb családtámogatás csak a rendezett hátterű embereknek (volt) elérhető és ezért ezek legtöbbje pont hogy nem a 0-n lévő embereket segíti. Egy csomó olyan feltételhez kötötték ezeket, amik egy középosztálybeli jómódúbb embernek természetesek, de sok másoknak nem azok, pl a 0-n lévőknek: nem lehet tartozása, nem lehet folyamatban lévő bírósági eljárása, élettársi kapcsolat, folyamatos 3 éve meglévő TB-jogviszony, büntetlen előélet. Ezek neked még egyszer tudom normális "alap" dolgok, de pont hogy a 0-n lévőknél, a társadalom alján lévőknél nem feltétlen azok és ezekkel rengeteget embert kizártak a családtámogatások igénybevételéből.

A többivel egyetértek, amit írtál.

2023. jan. 25. 16:09
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

“ nem lehet tartozása, nem lehet folyamatban lévő bírósági eljárása, folyamatos 3 éve meglévő TB-jogviszony, büntetlen előélet.”

Azért egy hitelfelvételnél ezekhez a minimumoknak feleljünk már meg. Csúnya kormány, hogy nem ad kölcsön olyannak, akiről már előre tudja, hogy sosem adja vissza

2023. jan. 25. 16:12
 17/24 anonim ***** válasza:

"Azért egy hitelfelvételnél ezekhez a minimumoknak feleljünk már meg. Csúnya kormány, hogy nem ad kölcsön olyannak, akiről már előre tudja, hogy sosem adja vissza"

Technikailag a zöld hitelt sem fogja senki sem visszafizetni. Ez nettó veszteség az államháztartásnak.

Az állam hiteleket vesz fel a lakosságtól perpill most 16%-os kamattal, aztán kiadja újépítésű házat vásárlóknak 2%-os hitelként. Hát váó. :D

2023. jan. 25. 16:25
 18/24 anonim ***** válasza:
De, vissza kell fizetni.
2023. jan. 25. 16:27
 19/24 anonim ***** válasza:
80%

16. Én nem azt mondtam, hogy ezzel egyetértek vagy nem értek egyet, hanem hogy ez a helyzet.

Kettőnk közt az a különbség, hogy te saját magadra és a saját zsebedre reflektálva írod itt a válaszokat, hogy neked mi előnyös vagy hátrányos, én pedig szakpolitikai vagy vezetői oldalról megközelítve a dolgot. Én is voltam érdekelt ingatlanvásárlásban az utóbbi pár évben és nekem sincs gyerekem, ezért fájt a lakásárak emelkedése, de most próbálom objektíven megközelíteni a témát, nem csak kisemberi szemmel, hogy ami az én zsebemnek jó az jó dolog, ami az én zsebemnek rossz az rossz dolog. De ez megint mondom nem egy erkölcsi értékítélet volt, hogy én emiatt jobb vagyok nálad vagy bármi ilyesmi, csak mondom hogy ez most a hozzászólásaink között a különbség.

2023. jan. 25. 16:38
 20/24 anonim ***** válasza:
24%

Zöld hitel alapfeltétele, hogy be kell tartani a szerződést! Ha egy törlesztő részlet is kimarad, mert nem tudod kifizetni, átraknak piaci kamatozású hitelre!! Ezenkívül a közjegyzői szerződés 2 oldala csak arról szól, ha nem fizetsz, menni idő után kerül a ház árverezésre (3 hónap). Mindegy hogy fűtési szezon van, vagy éppen újszülött ikreid vannak télen, kiteszek, mert beleegyeztem a szerződéssel... Ha nem írod alá nincs zöld hitel.

És bizony vissza kell fizetni!!!

(megj.: a hitel biztosítás 6. hónaptól vállalja át a törlesztő részletet... na most ennyi idő alatt pont kilakoltatnak. Szóval nincs hitel biztosításom)

Én sem vettem igénybe a csokot vagy babvárót!

2023. jan. 25. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!