Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hirdetem a lakásomat a neten,...

Hirdetem a lakásomat a neten, és hívott egy ingatlanos cégtől valaki, hogy egy házaspár megbízásából keresnek lakást, és nekem nem lenne semmi költségem, csak a vevőnek. Létezik ilyen, vagy ez is csak egy átverés?

Figyelt kérdés
Semmiképp nem bíznék meg ingatlanost a lakásom eladásával, mert nincs rá szükségem, jók a fotók, rendben van a szöveg, és mivel még ott élek a mutatáshoz sem kéne "segítség". Viszont ha tényleg van olyan vevő, aki képes nekik megbízási díjat fizetni hogy ne ő keresgéljen, azzal én nem veszítek semmit. Ez létező rendszer itthon is, van aki képes ezért fizetni vevőként?

2023. jan. 11. 15:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi így adtuk el a lakásunkat. Külföldön élő hölgy keresett befektetésre lakást. Hívott az ingatlanos, már élből készültem lepattintani, amikor elmondta, hogy mit akar, nincs kötelezettség. Hát oké. Eljött, megnézte, megmutatta videochaten a lakást a hölgynek, majd két nap múlva ajánlatot tett. 4 napig volt fent a hírdetésünk és ez a hölgy vette meg látatlanban, az ingatlanosán keresztül. Nekünk semmibe nem került. Van ilyen, de nagyon ritka. Ha mesélik a sztorinkat, én biztosan nem hiszem el, pedig semmi okom ferdíteni. :D

Megnézheti, te nem szerződsz, ennyi. Tipikus beetető duma egyébként. Neki van fix vevője, csak előtte itt írd alá. Aha, persze.

2023. jan. 12. 08:26
 12/15 anonim ***** válasza:
84%
Így van, ha neked nem kell fizetned az ingatlanosnak, akkor neked nem is kell szerződést kötnöd az ingatlanossal. Akkor a vevőnek kell. De nincs az a hülye vevő, aki ilyenért fizetne. Eleve a jelenlegi helyzet a vevőknek kedvez, válogathatnak, alkudhatnak. Teljesen hülyének néz téged az ingatlanos.
2023. jan. 12. 08:28
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

#12:

Ezt hogyan képzeled, hogy: "...akkor neked nem is kell szerződést kötnöd az ingatlanossal. Akkor a vevőnek kell"?

A vevő nem köthet adásvételi szerződést az ingatlanossal, hiszen az ingatlan nem a közvetítőé (ingatlanosé)! A Földhivatal be sem jegyezné a vételt!

2023. jan. 12. 09:12
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
13 as. Szerintem rajtad kívül mindenki érti. Te csak törd a fejed.
2023. jan. 12. 09:19
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
13: adásvételit kell kötnie a vevővel. Ingatlan eladásra nem kell szerződjön az ingatlanossal.
2023. jan. 12. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!