Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg ilyen nevetséges...

Tényleg ilyen nevetséges összegű a CSOK?

Figyelt kérdés
Ahogy olvasgattam, ilyen 10+10 milliós röhejes összegeket láttam. BP-n mit vesz ebből az ember ami 4 főnek (2+2 gyerek) elég? Vannak valami lehetőségek ebben vagy csak egy jónak feltüntetett haszontalan hülyeség?
2023. jan. 9. 20:20
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
63%

Ennyire olcsó Pécel?! Ez meglep! Nagyjából ismerem Pécelt, egy volt kollégám lakott ott, többször voltam nálunk látogatóban és azért annyira nem rossz hely, nem is isten háta mögötti világ végén lévő település.

Én még 2005-ben örököltem egy házat szinte gyerekként Budapesttől 200 km-re és nem a nyugati határszélnél. Akkor ezt 25 millióra értékelték. Ma a hasonlók 100 millió körül mennek és ez egyáltalán nem új, vagy pár éves és nem is egy luxusvilla, hanem egy 40 éves tök átlagos ház.

Budapesten pesti lepukkant részeken lassan felújítandó 1,5 szobás panel sincs 30-35 millió alatt.

Jó tudni, hogy ehhez képest Pécelen 58-ért 68 m2-es újszerű 8 éves házat adnak.

Ami azt illeti, nálam a gyerekszülés nem elsősorban pénz kérdése. Nem úgy vagyok vele, hogy ha adnak akkor szülök, ha nem, akkor meg kézzel lábbal tiltakozok ellene. De mindegy, nem is ez a lényeg az eredeti kérdésben.

Igen, ma már az árak elhaladtak, a CSOK összegét meg nem emelték. De nem kizárólag ezzel van így. A fizetéseket (legalábbis az enyémet) nem emelték az árak emelkedésének mértékével. Autóra a mai napig 9Ft/km a költségtétrés, amit akkor határoztak meg, amikor 200Ft volt egy liter benzin. Ma meg lassan 700. Munkahelyemen sokszor kell kimenni céges autóval külső helyszínre. Erre jár napidíj. Ami 20 éve változatlanul 410Ft. Akkor egy szűk ebédre is elég volt. Ma egy kávéra nem elég lassan egy benzinkúton. És még sorolhatnánk... De mit csináljunk?! Ilyen világot élünk. Ha siránkozunk és szétkürtöljük a gyakorin, hogy jaj de rossz nekünk mert csak 10+10 milliót adnak csokra, az változtat valamin, vagy jobb lesz?!

2023. jan. 17. 07:12
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

10 millió csok

10 millió babaváraó

Ha 3 gyerek megvan ez ajándék volt

3% kamatozású hitel, ami kb 3,04% THM-et jelent max 15 millió

Családi háznál min 90, lakásnál min 60 m2 nek kell lennie.

Egy olcsóbb környéken egy 90 m2-es ház 55-60 millió kulcsrakészen, telkestől.

Szóval, ha 3 gyereket akar valaki akkor annak csak 40-be kerül, az pedig igen csak jó ár!

Átlag ember aki építkezni akar az rendelkezik 30-40% önerővel (tőlem 35% + telket kértek, mert egyedül álló vagyok)!

40 millió 40%-a 16 millió, Szóval akinek nincs enni megtakarítása és házat szeretne, az mi a francból akar majd eltartani 3 gyereket???

Csok + babaváró + önerő = 10+10+16 = 36 --> 24 millió hitel szükséges, ebből 15 kamattámogatott, a maradék 9 pedig piaci lakáshitel.

15 m 3,04% THM = 71000 ft/hó

9 m 9,77% THM = 77000 ft/hó

Összesen: 148000 ft/hó --> ez egy albérlet ára...

Akinek pedig csak 16 millió önerőt sikerült össze kaparnia, az ne akarjon Budapesten vagy hasonló környéken házat vagy lakást venni 3 gyerekhez...

2023. jan. 17. 09:47
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

22. "40 millió 40%-a 16 millió, Szóval akinek nincs enni megtakarítása és házat szeretne, az mi a francból akar majd eltartani 3 gyereket???"

Az hogy mennyi a havi bevételed és mennyi a megtakarított pénzed, annak rengeteg embernél semmi köze egymáshoz. Rengetegen vannak, akik valami okból nagy vagyonnal rendelkeznek, közben pedig nincs magas havi bevételük és nem tudnának eltartani 3 gyereket csak a havi bevételeikből, mások pedig magas havi bevétellel rendelkeznek és el tudnának tartani 3 gyereket, de nincs vagyonuk, megtakarításuk.

2023. jan. 17. 10:24
 24/31 anonim ***** válasza:

"Rengetegen vannak, akik valami okból nagy vagyonnal rendelkeznek, közben pedig nincs magas havi bevételük és nem tudnának eltartani 3 gyereket"

Ez szinte mindig valami örökség vagy szülői szponzoráció eredménye, esetleg mindkettő. Ezzel az a baj, hogy előbb utóbb a nagy szülőkön fognak "élősködni", mert nem jönnek ki a pénzükből. Persze a nagy szülők mindenüket is oda adják az unokáknak. A gond akkor kezdődik amikor elhunynak... Egyre több az ilyen család a környékünkön!

"mások pedig magas havi bevétellel rendelkeznek és el tudnának tartani 3 gyereket, de nincs vagyonuk, megtakarításuk."

Az ő esetükben minden adott az önerő össze szedéséhez, csak tenniük kéne valamit... és többnyire még véletlenül sem húzzák össze a nadrágszíjat.

Bár ezek inkább végletek, de sokakat érint.

2023. jan. 17. 10:36
 25/31 anonim ***** válasza:

22#

Akinek nincs 16 milliója az már ne is akarjon semmit?

Én csak egy átlag dolgozó párt néznék.

Kb. Akik Most bemennek a boltba kaját venni és lecsórósodnak.

Ez azért brutál.:

15 m 3,04% THM = 71000 ft/hó

9 m 9,77% THM = 77000 ft/hó

Ha nincs 16 milliójuk = +137000 ft/hó

=285.000Ft/hó tötlesztő.

Az a 9,77% még jó is, de sok helyen már 11%+-ot írnak.

2023. jan. 18. 00:00
 26/31 anonim ***** válasza:
50%
Persze költözzenek el Budapestről a csórók, de akkor titeket se lesz aki kiszolgáljon a boltban és még ezer másik helyről eltűnnek olyan emberek és szolgáltatások, amiket ti alapnak vesztek és csóró, kevés vagy közepes keresetű emberek végzik el azokat a munkákat. Az nem működik, hogy csak gazdagok laknak egy városban, mert a seggeteket rengeteg ember van, aki kiszolgálja a mindennapokban.
2023. jan. 18. 08:46
 27/31 anonim ***** válasza:

22+

25! 0 Ft-ból ne akarjon már mindenki ingatlant! Azért tenni kell, évekig spórolni, gyűjteni. Mindez rengeteg kompromisszumot szül, igények lejjebb adása stb.

26! Az ingázás egy létező munkaforma, amit több százezer ember tesz napi szinten! Így vidékről is be tud menni egy bolti eladó dolgozni, egy utca seprő, és még az orvosok ügyvédek is képesek erre!

Én sem tudtam építkezni abban a városban ahol dolgozok, de az agglomerációjában igen, ami nekem tökéletesen megfelel.

2023. jan. 18. 19:02
 28/31 anonim ***** válasza:

27. Sokat ingázni azért nem éri meg, mert a munkába menés/jövés idejét is nyugodtan hozzá lehet adni az órákhoz magánéletileg, amit az ember dolgozik.

Lehet 8 órában Budapesten 400 ezret keresnék olyannal, amivel máshol 300 ezret, de ha 300 ezerért csak összesen 30 percet kell utaznom (össz. 8,5 óra), míg a 400-ért napi több, mint 20 órát (10+ óra), akkor így nézve nem vagyok előrébb.e

2023. jan. 19. 09:42
 29/31 anonim ***** válasza:
71%
Csak nem mindegy hogy egy 50 m2es panelban a szomszedok zajában élsz vagy 90 m2es családi házban csendben.
2023. jan. 19. 13:01
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező most egy provokátor vagy egy agyatlan CSOK huszár?

Most képzeld kérdező azokat a fiatalokat akik nem tenyészallatnak képzelik magukat és nem kapnak 10+10 millió ingyenlóvékát.

Szóval kérdező képzeld el azokat a fiatalokat,akik CSOK nélkül probálnak lakáshoz jutni,szinte lehetetlen nekik.

A CSOK huszároknak nem sikerült kib@szni velem.

2016-ban minimális hitellel sikerült még időben megvenni a kislakásomat (14,7millióért)

Valószínűleg az volt az utolsó év az ingatlanpiacon,mikor még reális árban voltak az ingatlanok itthon.

Egyetlen embert sajnálok a történetben az öcsémet.

27 éves diplomás srác,nyelveket beszél.

Évek óta együtt van a barátnőjével természetes,hogy akarnak valami sajátot.

Hiába keres átlag felett itthon, hiába tesznek félre úgy nőnek az ingatlan árak,az infláció,hogy esélye sincs jelen árak mellett saját ingatlanra.

Az ilyen emberekkel mondhatni egy komplett generációval a CSOK huszároknak sikerült kibaszni.

Úgy segítenék az öcsémnek,de fizetem a lakáshitelemet és egyszerűen anyagilag nem tudok neki segíteni.

2023. jan. 22. 14:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!