Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg ilyen nevetséges...

Tényleg ilyen nevetséges összegű a CSOK?

Figyelt kérdés
Ahogy olvasgattam, ilyen 10+10 milliós röhejes összegeket láttam. BP-n mit vesz ebből az ember ami 4 főnek (2+2 gyerek) elég? Vannak valami lehetőségek ebben vagy csak egy jónak feltüntetett haszontalan hülyeség?
2023. jan. 9. 20:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező te éltél már 5 évvel ezelőtt? Mert amikor bevezették a CSOK-ot és a babavárót, akkor ez a 10+10 millió sok pénznek számított még Budapest környékén is. Csak annyi történt, hogy ennek az összegét nem emelték az évek alatt se az inflációval, se a lakásárak emelkedésének ütemével. Ami 5 éve 10+10 millió sok volt egészen, ma már semmit nem ér.

Egyébként ha már a CSOK-hitelt is fel tudod venni 2 gyerekre 10 milliót, igaz az nem ingyenpénz, mint a CSOK, de szóval a babaváró 10 milliójának törlesztője 50 ezer (plusz ha jön a gyerek sok évig nem kell fizetni, vagy csökken a tartozás), plusz a 10 milliós CSOK-hitel törlesztője szintén 50 ezer, azért 20 millió forint hitelt felvenni 100 ezer törlesztőre az nagyon barátinak számít manapság, mert ugyanannyi piaci hitel törlesztője inkább 200 ezer lenne.

2023. jan. 10. 16:27
 12/31 anonim ***** válasza:
38%
Még csak az kéne, hogy még több ingyen pénzt adjon a sok szaporodó ingyenélőnek az állam! Kamatos kamattal fizettetném meg a CSOK-os tolvajokkal, amiket felvettek.
2023. jan. 10. 16:54
 13/31 anonim ***** válasza:
36%
2 gyerekre nem kapsz 10+10et, hanem újra 2,6mft-ot, használtra 1m430at
2023. jan. 10. 18:12
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Eddig minden csok támogatást és áfa kedvezményt (2x), szinte teljes egészében elnyelt az építő ipar!

Szóval, ha megint növelnének rajta, azt ismételten lelejmoják a kivitelezők. Aki pedig nem akar pénzért szaporodni még nagyobbat szopizik...

Én a 2. 5%-os áfa bevezetése előtt kötöttem előszerződést, mert az áfa miatt azt állították nekem így lesz jó. 2 Hónappal később 5% áfával többe került mint 27%-al... és ez nem egyedi eset, hanem általános volt.

2023. jan. 10. 19:17
 15/31 anonim ***** válasza:
82%
13. Valamit rosszul olvastál. 2 gyerekre is kapsz 10 millió babaváró hitelt és 10 millió csok-hitelt. Én nem a csokról (vissza nem térítendő támogatásról) beszéltem, hanem a csok-hitelről, ami egy kamattámogatott lakáshitel. Ez a 20 millió sem rossz ugyanennyi 10% piaci lakáshitelhez képest, mert az egyik felének (csok-hitel) 3%-a kamata, a másik felének (babaváró) 0% és ha van lesz gyereked akkor el is törölnek 3 milliót és még egy csomó ideig nem is kell fizetni, addig is inflálódik.
2023. jan. 10. 22:06
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, nevetséges összegnek tűnik. Én meg azt gondolom, hogy senki nem tartott a fejemhez pisztolyt, hogy szüljek. Azért csak egy gyereket vállaltam, mert őt biztonsággal el tudom egyedül is tartani. Ami így is lett. Rá összesen 600k csokot adnak és csokos hitel sem jár egy gyerek után. Az a 600k is ajándék szerintem. Én a családi pótlékot is annak tekintem, egyre kevesebbet ér, de akkor is. A gyereket eltartani és a lakhatását biztosítani az én dolgom, nem az államé.
2023. jan. 11. 09:12
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Építőiparban dolgozom. Meg ha jó szándékkal is adták ezeket a pénzeket a piac sajnos sztem kegyetlenül beépítette az árakba

. Sajnos nem egy beszélgetést hallottam, ahol kivitelezessel foglalkozó cégek, maszekok és egyéb szereplők azon morfondiroztak, hogy bejelentés után, mennyit is lehetne emelni az árakon. Sajnos.

2023. jan. 14. 08:47
 18/31 nemaRendőrség ***** válasza:
44%

Egy része a beépítésből jött, de minimum ugyanakkora része abból hogy nem feketén csinálják, hanem adózva.

Mi nem kértünk csokot, nálunk azt mondták a mesterek hogy ők x ezer forintot kapnak, hogy mennyit fizetünk mi már más kérdés

2023. jan. 14. 09:06
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen, meg abból hogy èpìtőiparban mérnökkent 5 év tapasztalattal kB ha a felét kerestem mint egy szaki, vagy inkább annyit sem. Aztan jó részük még csak nem is adózott túl sokat, hanem havi 50 ezret katàsként. Sokan röhögtek, hogy az dolgozzon 2 ezer euróért ausztriaba , akinek elég akkora bér. Olyan hozzáallasú embereknél maradhatott alsó hangon havi 1 Misi akiknél biztos, hogy nem szabadott volna. És simán megtehették. Pl: akik felújítási támogatásból fél éven belül kicsusztak volna, mert 25 fölé ment volna a gyerek, egymásra licitalva versenyeztek a szakikert, hogy hozzájuk menjenek inkább. Mert még a magasabb munkadíjjal is megerte nekik, többet visszakaptak a végén a támogatásnak köszönhetően. Aki ebben az iparágban dolgozott, az lehet, hogy látott pár abszurd dolgot maradjunk ennyiben. Es nem az zavar, hogy más ennyit keres, hanem, hogy a közös befizetésekből csurgott vissza egy szűkebb rétegnek kiemelkedően sok. Persze én ezt ìgy latom, de persze lehet, hogy tévedek..
2023. jan. 14. 09:37
 20/31 anonim ***** válasza:
79%

Jó azért nem kevés.

Bár ismerősék mikor vették 17 millióért a (új) házukat kb. 2015-ben. Mondta, hogy ugyanaz a vállalkozónál 2017-ben 27 millió volt.

Most meg olyan 50 (2022.)

(Most nézem 68m2 az 58 milla Pécelen.)

Szóval igen ennyit ért a 10+10. Beépítették az árba.

Sok fiatalt hallok, hogy ennek fényébe se mer gyereket vállalni, mert a 40 millió plusz kölcsönnel lesz 100 millió amit 20 év alatt vissza kell csengetni.

Ilyen bizonytalan időkbe ezt bevállalni nehéz.

Azt az a 68m2 se egy családi vár. 1-1 kocsit venni kéne karbantartani. Gyerekek, nyaralás 1x-1x.

Csóró társadalom lettünk egyszóval.

2023. jan. 16. 22:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!