Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Abba bele szoktak menni az...

Abba bele szoktak menni az eladók hogy megvárják míg eladom a házamat?

Figyelt kérdés
van egy házam, eladom és abból a pénzből akarok egy másik házat, az szokott működni hogy lefoglalózok egy ingatlant, majd 3 hónap alatt el kell adnom a házamat és akkor fizetem ki az újat (és akkor veszem birtokba)? Mert így az eladó is jobban jár mert a lakáshitelekre sokszor többet kell várni.
2023. jan. 4. 12:33
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Én mikor vettem a házam, akkor az egész procedúra, ügyvédtől kezdve a pénz folyósításáig megvolt 3 hét alatt, szóval így nem értem miért járna jól az eladó?

Amíg meg több vevő van egy ingatlanra, addig aki kapja marja alapon megy, tehát nem fognak rád várni.

2023. jan. 4. 12:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nemhinném, hogy belemenne
2023. jan. 4. 13:28
 3/7 nemaRendőrség ***** válasza:
42%

Hitel, aztán ha sikerült eladni akkor előtörlesztesz.

Kényelmes és amúgy olcsó (persze nincs ingyen), illetve még mindig infláció alatti kamatokkal adnak lakáshitelt, ha sikerül eladni akkor sem kell egyből végtörleszteni. Berakod rövidlejáratú állampapírba és ha eltűnne az infláció akkor végtörlesztesz

2023. jan. 4. 13:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Minden csak megbeszeles kerdese. Bar en hiteles vevo voltam, de konkretan 1,5 honap alatt meg a penzt is megkaptam, szoval azert az se igaz, hogy honapokig tart a procedura :D

Na mindegy.

A lenyeg az, hogy barmiben is egyeztek meg, minden ugyved elott tortenjen es legyen szerzodesbe foglalva.

2023. jan. 4. 13:43
 5/7 anonim ***** válasza:
89%

Amikor az eladónak nem sikerül időben kiköltöznie a házból, vissza szokták bérelni a vevőtől. Tehát maradsz benne, amíg nem rendeződik az új lakásod és fizeted az albérletet a vevődnek.

A másik megoldás: bútoraid betároltatod egy raktárba, te meg kiveszel egy albit valahol pár hónapra.

2023. jan. 4. 14:49
 6/7 anonim ***** válasza:
92%
Honnan tudod elöre hogy eladod majd 3 hónapon belül a házat?
2023. jan. 5. 10:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolso: addig nem adom el, csak hirdetem, amig en nem foglaloztam le ... Ugy. Meget a hirdetes meg egyezkedes de biztos nem irnek ala semmit, amig nincs hova mennem.
2023. jan. 6. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!