Aki ingatlanoson keresztul vett hazat/lakast, kellett fizetnetek sikerdijat az ingatlanosnak?
Akárhogy is van a szerződés, végső soron mindig a vevő fizeti, hiszen tőle jön be a pénz.
Most hogy ez papiron 100% a vevőt vagy eladót terheli, vagy 50-50 igazából teljesen mellékes.
Szinte mindig az "eladó fizeti" papíron.
Ezt az eladó fizesse,neki siker ha jó áron sikerült eladni.
Az ingatlanos a vétel árba mindig bele kalkulálja a maga kis hasznát is.
Nem kell őket félteni.Mindnek megvan a magukhoz való esze .
6-os!
Nem vert át, meg volt beszélve;)
Pénzért dolgozik mindenki, még az ingatlanos is.
Kedves Kérdező!
Az ingatlan értékesítése szakember segítségével, egy üzleti megállapodás, ahová a tőkét az ingatlan tulajdonosa, a know-how-t pedig az értékesítő adja hozzá. A vételár tartalmazza mindkettejük részesedését ebből az üzletből, ami a megállapodásuknak megfelelően eltérő mértékű lehet. Az hogy az ingatlan tulajdonosa, kíván e ilyen megállapodást kötni egy értékesítővel, az az ő korábbi tapasztalatain múlik. A piaci trendek azt támasztják alá, hogy az ingatlanok döntő hányadánál, a sikeres értékesítés kulcsa, egy ilyen megállapodás. A teljes vételárat, és ezzel az értékesítő hozzáadott értékének költségét, minden esetben a vevő fogja megfizetni, de ő is csak akkor, ha megfelelőnek tartja az összes kondíciót. Végeredményében, új autót is lehetne vásárolni közvetlenül az importőrtől, de mégis különböző autószalonokban teszik meg ezt az emberek, akik az importőrtől kapott különbözetből tartják fent a vállalkozásukat. De lehetne sok hasonló példát mondani.
6-os!
Én is olyan szerencsétlen vagyok, hogy mindenhol átvernek. Képzeld, jövök ki a boltból, tele bevásárló kocsival, hát nem ott áll egy pénztáros, hogy fizessek a termékekért... Vagy az a szemét autószerelő. Megyek az autóért, aztán mutogatja nekem a számlát. Múltkor egy festő vert át, kifestette a lakást, aztán pénzt követelt a rohadék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!