Az ingatlanos hirtelen bele akarja tenni az előszerződésbe az alábbiakat. Mi lehet a háttérben?
Előszerződést akarunk kötni, amiben természetesen a vételár is szerepel. Kitöltöttük már az ingatlanos által küldött formanyomtatványt, amibe most hirtelen bele akarja tenni azt a plusz mondatot, hogy a vételárban a házra felvett hitel is magábanfoglaltatik, és ennek a kifizetéséért az eladó felelős. Konzultáltam ezzel kapcsolatban több szakemberrel, és egyik sem érti, hogy ezt minek beleírni, hiszen a vételár definíciójában ez alapból benne van.
Szerintetek mi lehet ennek a háttéreben?
(Az ingatlanosnak nem ez az első fura dolga, meg az eladóval sincs minden rendben, csak a ház tetszik, így még adtunk egy utolsó utáni esélyt a dolognak).
Megkérdeztem, és azt a választ kaptam, hogy így biztosan nem mondhatja a hitelre azt, hogy az a vételáron felül van, és nekünk kell kifizetni. Ezért kérdeztem szakembert ezzel kapcsolatban, aki szerint ez nem állja meg a helyét.
Ötleteket gyűjtök csak, hogy mi lehet esetleg a háttérben, amivel kapcsolatban nem kommunikál rendesen az ingatlanos.
Mi köze az ingatlanosnak az előszerződéshez?
Szerződést nem ingatlanossal hanem ügyvéddel köttetünk. Egyáltalán minek egy ingatlannál "előszerződés"? Ez elmúlt öt évben eladtam 3 lakást, és vettem két garázst - egyiknél sem volt semmilyen "előszerződés".
Köszönöm a válaszokat. A korábbi dolgai miatt nehezen hiszem el, hogy nem valami mást akar még belevenni/változtatni rajta.
Volt már egy korábbi ilyen szerződés is egyébként valamivel alacsonyabb összegről, annál nem jutott ez eszébe. Egyébként Nyugat-EU, de nem Fr.o.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!