Húszonéveseknek miből telt új hàzra?
Megvették a mellettünk lévő hàzat és megdöbbenve tapasztaltam,hogy húszonévesek vették meg.
Itt a környéken 40-50 éves pàrok laknak ,akik 20-30 éve dolgoznak,spórolnak stb.
Mi is egy életen àt dolgoztunk egy hàzért és most 53 évesen tudtunk venni.
Egyik ismerosom ugy vett 50 millios hazat hogy o 34 korul van, a felesege kb 10 evvel fiatalabb nala, tehat olyan 24 koruli. A sracnak volt egy kis lakasa amit eladott, a no apja adott nekik penzt, plusz lagzis penz es babavaro hitel.
Aki huszonevesen vesz hazat az nagyon sok hitellel veszi meg, gyakran meg ugy is, hogy kapnak penzt a szuloktol, szoval ne irigykedj rajuk mert sanszos hogy evtizedekig nyogik a hitelt.
Mi sok-sok hitellel vettunk hazat huszonevesen, meg persze volt egy kis onresz is.
A torleszto konkretan kevesebb, mint az alberletunk berleti dija, ahol addig eltunk.
Mi is “szornyen” megbantuk a hiteles hazat. Ja nem. 🤣🤣
Ez legalabb egyszer a mienk lesz es nem csak ugy az ablakon szorjuk ki a penzt, mint albi eseteben. Es hihetetlenul buszkek vagyunk a ferjemmel arra, hogy ezt mind egyedul, tamogatas nelkul ertuk el.
Mert azert hitelt se kapsz puszira, csak ugy szolok 13-as 🙈
"Mi is egy életen àt dolgoztunk egy hàzért és most 53 évesen tudtunk venni."
Erről az a régi vicc jut eszembe, amikor a prostit lecikizi a szomszédja, hogy biztosan sokat cumizott, hogy már 20 évesen saját házat tudott venni.
Mert neki ez csak egy élet munkájával sikerült.
Erre a prosti: akkor melyikünket is cumiztatták meg??!
Amúgy mi a huszonéves?
21 is az meg 29 is. A kérdező logikája szerint a 40 éves 20 éve dolgozik tehát a 29 éves az is közel egy évtizede. Annyi idő alatt már csak össze lehet szedni valamit.
Pl. örökölt.
Rám apám 21 éves koromban hagyott egy családi házat. Anyám tavaly egy lakást.
Elvégeztem egy egyetemet, 12 éve dolgozom, a fizetésemből ez alatt egy új autó árát és némi (néhány millió) tartalékot tudtam félretenni. És nem azért, mert felesleges dolgokra leszórnám. Felénk (vidéki megyeszékhely) egy nem romhalmaz ház nem a roma negyedben 60-70 milliónál kezdődik. A fizetésemből esélyem nem lett volna rá eddig összeszedni, pedig már "harmincon" éves vagyok.
Ez a "miből telik a másiknak", valahogyan nem kopik ki a jó magyaros irigységfaktorból!!
Amerikában elgondolkoznak azon, hogy mit kellene tennem, hogy nekem is legyen.
A magyar bunkók meg megpróbálnak keresztbe tenni, vagy feljelenteni a másikat, hogy "neki se legyen"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!