Aki mostanában vásárolt hitellel ingatlant mekkora extra költségei voltak és kb mennyi idő telt el a kulcsátadásig?
Nekünk tavaly év vége volt, de így alakult:
- közjegyző: a lakás árának 0,5%-a volt.
- földhivatal: 3600
- felújítás: egyéni. Nekünk csak tisztasági festés+apróságok voltak, ez volt 600 ezer forint
- lakásbiztosítás: 42 ezer
- illeték: 4%
- Bútorok egyéni
Lakás vételár: 25,5 millió
Némi szép bútor, ami benne volt már és külön megvettem (francia ágy, nappali szekrénysor, előszobaszekrény, komód, két ruhásszekrény) : 500 ezer
Ügyvéd: ~200 ezer
Lakáshitellel kapcsolatos költségek: ~100 ezer körül, de volt jó pár, 3-4 fajta
Lakásbiztosítás: 24 ezer
Illeték: ~1 millió helyett csak ~500 ezer körül volt, mert le tudtam írni valamennyi illetéket korábbról.
Műszaki cikkek (hűtő, mikró, tűzhely, mosógép, apróságok): ~400 ezer és akkor tényleg mindenből egész fapadost, bár jó minőségűt és tartósat vettem
Pár egyéb másik bútor újonnan (kihúzhatós kanapé, egyszemélyes fotel, könyves szekrény, stb.): ~500 ezer
Ezen kívül idén fogok még redőnyt csináltatni, klímát, új bejárati ajtót, új belső szoba ajtókat. Ezekre összesen még számolok kb. 1 milliót.
Lakás árán felül olyan 7% ment el hülyeségekre.
Ebben benne van az illeték, ügyvéd, két tucat ilyen-olyan adminisztrációs költség és közművekkel lerendezni mindent.
Mint kiderült összes mérő meg volt buherálva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!