Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lehet úgy egy ingatlan értékét...

Lehet úgy egy ingatlan értékét növelni, hogy "szebben néz ki"?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy például van egy ház 10 millió Ft.-ért ami belülről hányinger, tele szeméttel, rothadó bútorok, rossz színválasztás a falakon, de a ház szerkezete oké. Ha én ezt felújitom, lefestem, új bútorok, stb. Akkor jó marketingel el tudom adni 15 millióért? (Ez egy példa, csak hogy értsd mire gondolok;) )
2022. dec. 22. 21:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%

Vidd el a szemetet, takarítsd ki és annyi. akkor később nem vádolhatnak azzal hogy eltakartad a hibákat. Egy festés pedig nem dob akkorát az értékén, viszont ha nem kap hányingert a vevőjelölt az sokat jelnethet.

(megj: manapság minden túl van értékelve, és régi házat "újjá varázsolni" sokszor többe kerül, mint újat építeni. Komplett felújításnál 250-300000 ft/ m2-el kell matekozni, ehhez jön hozzá a vételár + ingatlan illeték és ügyvéd 5%. Ennek kéne jóval alacsonyabbnak maradni, mint egy újépítésű ház m2 ára. Felénk ez nem jellemző sajnos, így építkeztem, telket is vettem és 5-8 milliót nyertem vele...)

2022. dec. 23. 08:39
 12/17 anonim ***** válasza:
81%

Ha felújítod, lefested, plusz még be is bútorozod, akkor arra jóval többet fogsz költeni, mint a tervezett 5milliós ár, amennyivel többért el akarod adni.

47 nm-es lakás komplett bebútorozása gépekkel mindennel kb 2millió volt... távol sem luxus cuccokkal.

2022. dec. 23. 10:20
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Bebútorozni eladáshoz aztán teljesen felesleges. Az emberek csak a gépészetet nézik, más bútorát nem akarják megvenni. Nagyon alapos takarítás viszont sokat dob rajta. És max. egy tisztasági festés, azaz házilag mindent fehérre, hogy világosabb legyen és kevésbé ízléstelen, na meg a szagoknak is jót tesz. De ez is csak akkor, ha nem annyira romos a többi része, hogy pont gyanússá válik, hogy el akartál takarni valamit.
2022. dec. 23. 10:55
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Lomtalaníts, tegyél rendet és takaríts ki alaposan, annál többel nincs értelme foglalkozni, ha eladni és nem kiadni akarod.
2022. dec. 23. 11:41
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem ok nélkül léteznek felújítással foglalkozó cégek, vállalkozások.

Viszont összességében nyereséged csak akkor lesz rajta, ha kedvezményekkel tudsz beszerezni anyagokat és van saját olcsó munkaerőd, vagy te magad vagy a munkaerő. Persze a pénz akkor sem ingyen pénz lesz hiszen órabérre visszaosztva lehet szarul fogsz kijönni.

2022. dec. 23. 12:20
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Kitakarítással, lomok kiszórásával esetleg festéssel növekszik annyit, hogy megérje de teljes felújítás már nem hozná vissza az árát.
2022. dec. 23. 15:18
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Ki kell üríteni, és kitakarítani.

Ha kidested eladásra, meg telefujod parfümmel, akkor ott biztos, hogy tepedést, vagy penészt akarsz takargatni

2022. dec. 23. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!