Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lehet úgy egy ingatlan értékét...

Lehet úgy egy ingatlan értékét növelni, hogy "szebben néz ki"?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy például van egy ház 10 millió Ft.-ért ami belülről hányinger, tele szeméttel, rothadó bútorok, rossz színválasztás a falakon, de a ház szerkezete oké. Ha én ezt felújitom, lefestem, új bútorok, stb. Akkor jó marketingel el tudom adni 15 millióért? (Ez egy példa, csak hogy értsd mire gondolok;) )
2022. dec. 22. 21:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%
Ebben az esetben marketing sem kell, akkora veszteséggel fogod árulni.
2022. dec. 22. 22:08
 2/17 anonim ***** válasza:
76%
igen. Ismerősöm házát csak azért becsülték fel 25 millióra, mert "sok rajta a befejezni való".. értékbecslő azt mondta, hogy ha ezek a dolgok be lennének fejezve (kamra fala vakolva, pl), akkor 35millió lenne az értéke
2022. dec. 22. 22:11
 3/17 anonim válasza:
90%

Nyilván lehet.

Bár én ami ingatlanokat eladtam, egytől egyik nekiestek mindnek felújítani, még azt is, ami már fel volt.

De vannak, akik szeretnek a készbe beköltözni.

2022. dec. 22. 22:20
 4/17 anonim ***** válasza:
91%
2 Mióta kötelező az értékbecslő? Azt hittem mindenki annyiért hirdetheti a házát, amennyiért akarja, és aztán derül ki hogy megveszik-e annyiért, alkudnak, vagy lentebb kell vinni az árat? Hogy a kérdésre is válaszoljak, mutatósabb és úgymond több érdeklődőt vonz egy belülről is jól kinéző ház, de akik értenek hozzá, azoknak tökmindegy, arra mennek rá, hogy minden ok legyen a szerkezetével, és a többit majd az ő igényeik szerint alakítják ki. Vannak persze olyanok is, akik rögtön költöznének, és belülről szépen felújított ház kell. De ennek a felújítási költségnek is van határa, hogy max mennyit érdemes rákölteni. Ha jó helyen van, akkor lehet megéri.
2022. dec. 22. 23:11
 5/17 anonim ***** válasza:
93%

Falusi házat adtunk el 13 éve. Ha nem néz ki kulturáltan, akkor biztosan nem tudtuk volna eladni, több eladó ház volt ott akkor. Mikor az érdeklődők jöttek, addigra le volt vágva a fű, rend és jó illat volt bent stb.

Most lakást keresek, meg sem nézem azokat, amelyekről lerí, hogy putris a tulaj. Az ilyen lakásokban a koszon kívül kiderül, hogy meg van buherálva a villany, eldugult a lefolyó, igénytelen az ablakok záródása. Dohszagú, vagy nikotintól bűzlő lakás szóba sem jöhet. Egy festés, kis frissítés nem akadály, de az igénytelenség mélyen gyökerezik.

Létezik home staginggel foglalkozó cég, ahol a lakásba virágot és bort tesznek az asztalra, lampionsort a teraszkorlátra, de ott már kilóg a lóláb, az ember arra gondol, hogy csak a figyelmet akarják elterelni arról, hogy nincs ablak a konyhán.

Helyedben kiüríteném a házat, de nem festenék ki, bútort sem vennék, a jó szerkezet, jó beosztás látszani fog.

2022. dec. 22. 23:17
 6/17 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem is lomtalaníts és takaríts ki, de ennél több nem kell.
2022. dec. 22. 23:37
 7/17 anonim ***** válasza:
90%

Hat azt gondolom, hogy az a minimum, hogy kitakaritjatok, ha a falak nagyon gazak, akkor egy sima kis festessel egyebkent se ertek sokat, szoval meg ezt se kell feltetlenul megcsinalni, de legyen tisztasag.

Uj butorok se kellenek, az nem igazan szamit, de a regi, szar allapotuakat ki kene dobni.

De hogy most ezen kivul mennyi felujitast kene csinalni, passz. Lehet semmit, mert egyszeruen nem eri meg, rakoltesz mondjuk 5 milliot, de nem tudod annyival tobbert eladni, hogy ez meg is erje.

Es ugye az ido penz. Nyilvan sok szabadidot es agysejtet is elvesz egy felujitas :D

2022. dec. 22. 23:38
 8/17 anonim ***** válasza:
85%
Áhh, neki se állj. Ürítsd ki teljesen, de ne bajlódj vele. Rengeteg vevő kifejezetten felújítandót keres.
2022. dec. 23. 03:14
 9/17 anonim ***** válasza:
81%

Igen.

Az ottani nm-áraktól függ, de általában ez az egyik munka, amivel a legjobban tudsz keresni Magyarországon, hogy a saját lakóingatlanodon javítasz, magad fotózod be, magad adod el, stb.

2022. dec. 23. 07:27
 10/17 NTBS ***** válasza:
39%
Igen, persze.
2022. dec. 23. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!