Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakásvásárlás előtt a közös...

Lakásvásárlás előtt a közös képviselőtől érdemes adatokat bekérni a lakásra, vagy házra vonatkozóan? Szoktak ezekre válaszolni, együttműködőek? Mi a tapasztalat erről? Házirend, közös költség, hitele a háznak, perek ha vannak...

Figyelt kérdés

2022. dec. 22. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Sok közös képviselő elhajt, hogy semmi közöd hozzá.

Van olyan, amelyik közöl általános adatokat.

Meg kell próbálni.

2022. dec. 22. 15:05
 2/8 anonim ***** válasza:
46%

Megvártam, míg elmegy az ügyfél az irodájából...aztán tisztelettel köszöntem, elmondtam mit is szeretnék, mint reménybeli lakásvásárló...és finoman a kezébe tettem egy húszezrest...

hát kérem megérte...azóta lakótársak vagyunk...

(újból bizonyságot nyert nálam, hogy a pénz beszél, a kutya ugat)

2022. dec. 22. 15:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem tehát akkor próba szerencse!
2022. dec. 22. 15:45
 4/8 anonim ***** válasza:
62%

A tulajdonos kaphat tájékoztatást.

GDPR

2022. dec. 22. 18:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha magánembertől magánemberként vásárolok, annak SEMMI KÖZE A GDPR-hez!
2022. dec. 23. 10:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

De a társasház anyagi helyzete, tartozás, rendezetlen alapító okirat, szmsz, hitel, műszaki állapot nem tartozik másra csak a tulajdonoskra.

A kk csak a tulajdonosokkal áll jogviszonyban, harmadik személynek semmit nem adhat ki.

Példa:

Eláll a vevő a vásárlástól arra hivatkozva, hogy a kk-től kapott negatív infót. A kk-t simán beperelheti az eladó.

2022. dec. 23. 11:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy lesz majd sipítozár, ha a földhivatali rendszer beélesedik.

A "társasházi információk" sok háznál gondot fognak okozni.

Felkerül a határozatok könyve és nyilvános lesz.

2022. dec. 23. 11:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Közös képviselője válogatja, hogy segít neked, vagy nem (egyrészt nem köteles, másrészt tilos kiadnia bizonyos információkat).

Ha nem vagy megelégedve, akkor javasolhatsz módosítást a társasházi törvényhez itt:

[link]

További információk:

[link]

2022. dec. 23. 18:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!