Szegeden van esély az ingatlan árának erős zuhanására?
30ról lemennek 28ra az árak, mennyire fog ez neked segíteni?
Kiskemberként ebből úgysem fogsz sokat érezni.
Igen. 25 millióba kerül már egy garzon, 30 millióba egy másfél szobás panel. Egy olyan városban, ahol a legtöbb ember most is 200-300 ezer forint között keres.
10-20% zuhanásra van esély a csúcshoz képest a következő 1-2 évben, ami reálértéken még nagyobbat fog jelenteni a magas infláció miatt.
Jobb városokban kisebb korrekciót várnék csak.
Ezeken a helyeken most 2-2.5x kerülnek a lakások, mint a 2008-as válság előtti csúcson.
Vannak mindentől távol eső "2-3 autós" falvak, ahol még busz sem nagyon jár, munkalehetőség csak messze, 10-20x emelkedtek az árak. Na ott biztos hogy lesz visszaesés, jellemzően ezen a helyen keveset is keres az emberek nagy része, így a mostani durva inflációval fizetésképtelenné válnak, hiába vették fel fix kamatra a hitelt.
Egyébként ha valaki figyeli rendszeresen a lakás hirdetéseket (heti szinten), az láthatja, hogy már most is lejjebb mentek pl. a nyári csúcsról egy picit. Az a baj, hogy itt a legtöbben szerintem nem is nézik a hirdetéseket gyakran. (Pl. egy adott városét.)
Én tavasszal vettem lakást, ezért az utóbbi 1,5 évben szokásommá vált, hogy hetente nézem a lakásárakat Szegeden, megnézem az összes új hirdetést, stb. És látom, hogy most sokkal több hirdetés van feltorlódva, mint tavaly ilyenkor, mert sokkal kevesebben vesznek. Erre az eladók sokan elkezdték csökkenteni a hirdetési árakat, sokan engedtek már 1-2-3 milliókat az eredetileg meghirdetett árhoz képest. Majd amikor ezután se lesznek ugyanúgy vevők, mint ahogy eddig mostanában, akkor még többet fognak.
Már ha visszamennénk akár csak a tavalyi árakhoz az is örömteli lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!