Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Meg lehet tudni, hogy adott...

Meg lehet tudni, hogy adott ingatlan kinek a nevén van?

Figyelt kérdés
Egy örökléses procedúra miatt szeretném ezt megtudni. Osztozkodás történt, és anélkül szeretném megtudni, hogy át lett-e írva a lakás, hogy az érintetteket beavatnám. Kicsit kellemetlen téma mindenkire nézve, de szeretném tudni hogy már biztos nem lehet változás az átírással kapcsolatban, és senki nem fog trükközni. Én nem vagyok érintett semmilyen módon, tehát a kérdést úgy is érthetjük, hogy teljesen idegennek kiadnak-e ilyen infót. Ha jól sejtem, akkor ez nem titkos, és meg lehet tudni.

2022. dec. 2. 11:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Le lehet tölteni. Földhivatal online
2022. dec. 2. 11:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze h van ügyfélkapud akkor online is a földhivatalon keresztül kérhetsz le évi 2 db tulajdonlapot.

Ha nincs akkor vagy a földhivatalba tudsz kérni vagy bármelyik kormányablakban.

2022. dec. 2. 11:53
 3/12 A kérdező kommentje:

És ha én lekérem, akkor egyből megkapom, vagy várni kell rá?

Illetve megtudja bárki, hogy én lekértem adott ingatlanról?

2022. dec. 2. 12:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal megkapod, és senki nem fogja tudni.
2022. dec. 2. 12:38
 5/12 A kérdező kommentje:
És azt meg tudjátok mondani hogy ügyfélkapun belül pontosan hol lehet lekérni? És az évi 2db az 1 adott ingatlanra vonatkozik, vagy összesen 2db ingatlanról lehet lekérni?
2022. dec. 2. 13:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Fel kell menni a földhivatal honlapjára. Azon belül ott van felül, hogy "földhivatal online". Arra rákattintasz és átirányít az ügyfélkapura, ahol bejelentkezel, majd visszairányít a földhivatal honlapjára. És ott azon belül tudsz keresni címre vagy helyrajzi számra és kb. Magyarország összes ingatlanjának meg tudod nézni a tulajdoni lapját.

A 2-es válaszoló úgy értette, hogy évente 2 darabot kérhetsz le ingyenesen, egyébként pénzbe kerül. Ha elhasználtad az évi 2 ingyenest, akkor utána azt hiszem 1000 ft/db az ára, amit bankkártyás fizetéssel tudsz kifizetni. Ha akarod lekérheted 100 darab ingatlan tulajdoni lapját is 1 nap alatt, csak az akkor 100 ezer forintba fog kerülni.

2022. dec. 2. 13:17
 7/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszi mindenkinek a választ.
2022. dec. 2. 13:19
 8/12 anonim ***** válasza:
Már fizetni kell érte, azt hiszem, egy ezres.
2022. dec. 2. 17:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak a hiteles tulajdoni lapért kell fizetni. A nem hitelesből kértem le egymás után hármat vagy négyet, ingyenesen.
2022. dec. 2. 19:07
 10/12 anonim ***** válasza:
A nem hiteles 1000 ft.
2022. dec. 2. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!