20-30 közöttiek! Fogtok tudni saját lakást vagy házat venni a következő 5-10 évben?
Figyelt kérdés
2022. aug. 27. 19:41
A kérdező szavazást indított:
Igen, egyedül is könnyedén.
Igen, de max csak hitelből.
Igen. Egyedül csak hitellel és nagy küszködés árán, de menne.
Igen, de csak párommal közösen.
Igen, de csak párommal és mindenféle támogatással (hitel, CSOK stb.)
Nem, se párommal, se egyedül nem látok rá esélyt, hogy valaha saját lakásom lesz.
32 szavazat
2/18 anonim válasza:
Vettem idén 28 évesen lakást, de csak így, hogy 50% szülői segítség örökségből, 25% saját félretett pénz, 25% lakáshitel. Máshogy esélyem se lett volna, hiába volt már félretéve 7,5 millióm.
3/18 anonim válasza:
esélytelen az ami 8 éve 6 millió volt most 21-24 millió ennyit nem fognak tudni összekaparni ekkora kölcsön önrészét is esélytelen hacsak nem szülök rokonok erőn felül segítenek persze átlagos anyagi helyzetűekre értem
4/18 anonim válasza:
Elvileg jól keresünk (átlagfizetés felett kicsivel), úgy tudnánk lakásra önerőt összeszedni (jelenleg~10 millió kéne), ha 10 éven keresztül 0 nyaralás, 0 étterem, 0 új ruha, 0 hirtelen kiadás, csak albérletet fizetnénk és a legolcsóbb kaján élnénk. Inkább próbáljuk élvezni az életet, meg igyekszünk a szakmánkon belül mielőbb kikerülni a hanyatló nyugatra, hogy valaha legyen esélyünk itthon egy családi házra (most 50 millió, addigra lesz 100 is).
5/18 anonim válasza:
26 éves vagyok, egyedül álló, semmi támogatást nem kapok és örülök, ha kijövök hó végére... Szóval jelenleg sehogy.
6/18 anonim válasza:
5) és milyen céljaid vannak?menned kell külföldre ezt tudod ugye?
7/18 anonim válasza:
Ezt a kérdést kétnaponta ki kell ide írni??!
9/18 anonim válasza:
Kérnök vagyok, egy erős önrészem összejött, belevághatnék mert emelett még a fizum is elég jó, de egyszerűen nekem ilyen árakon már nem éri meg az, hogy egy kelet európai panelért vagy romos tégla lakasért 30 évre eladosodjak. Nyugat mon lakom, és gondolkozom, hogy nem-e lenne celszerűbb inkább a határ túloldalán nézelődnöm. Lehet, hogy az itteni ár másfélszereséért kapok mar kecót, kedvezőbbek is lehetnek a hitelek, és akkor már inkább egy ausztriai ingatlanért legyek adós mint egy magyarért. Nekem az itthoni lakások ára egyszerűen már nem éri meg kategória.
10/18 anonim válasza:
És arra amúgy kíváncsi leszek, hogy ha az árak itthon meg talán picit nőnek is, de a hitelek kamatai is nőnek ilyen környezetben akkor nem áll-e be itthon a piac. Senki nem tudja mit hoz a jövő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!