Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek elképzelhető,...

Szerintetek elképzelhető, hogy 20-30 év múlva egy átlagember vagy pár sem fog tudni saját ingatlant venni?

Figyelt kérdés

Átlag keresetűekre gondolok, nem cégvezető stb.

De ma már mérnök barátomék is csak egy panelt tudtak megvenni kezdő lakásnak, és olyan jóslatokat hallok, hogy az olló egyre nagyobb lesz a szegény rétegek és az elit közt, miközben a középosztály szép lassan eltűnik. Hogy itthon is bérlő társadalom leszünk, akik a gazdagok tulajdonát fogják egész életükben bérelni. A fiatalok már most sem látják az iszonyú bérlezi árak mellett, hogy miből fognak lakásra félretenni.

Ennek mennyi lehet a realitása? A politika nem akar kezdeni ezzel valamit?

2021. okt. 26. 20:49
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%

"De ma már mérnök barátomék is csak egy panelt tudtak megvenni kezdő lakásnak"

Ne haragudj, de egyéves munkaviszonnyal a háta mögött a múltban sem tudott senki lakást venni. Ifjú koromban 280.000.- forint volt egy lakás a lakószövetkezetben, és 3.500.- forint volt a fizetésem.

2021. okt. 26. 21:00
 2/22 A kérdező kommentje:
És ki mondott egy évet? Inkább megvan az 6 év is. Értem, hogy meg kell dolgozni érte ez egyértelmű, de azért az ember nehogy már 10-15 évig béreljen, hogy aztán egy éppen élhető lyukat vegyen a családjának. Lehet rosszul olvasom ki a tendenciákat, de én úgy érzem, most efelé tartunk.
2021. okt. 26. 21:03
 3/22 anonim ***** válasza:
82%
Megy a riogatás, miközben a csokos családok meg a babavárósok mind ingatlanhoz jutottak. Nem vagyok mai gyerek én se, mindig is nehéz volt ingatlanhoz jutni, 6 év munkaviszony után pedig senkihez se vágnak luxuslakást, és sosem volt így.
2021. okt. 26. 21:10
 4/22 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, 20-30 év múlva olyan problémákkal nézünk majd szembe a klímváltozás miatt, hogy ahhoz képest a saját ingatlan birtoklásának kérdése elenyésző lesz.
2021. okt. 26. 21:19
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Nulláról zéró támogatással soha nem volt egyszerű lakáshoz jutni. De sajnos tény, hogy egyre nehezebb átlagos emberként elindulni.
2021. okt. 26. 21:30
 6/22 anonim ***** válasza:
29%
Dolgozni kéne nem panaszkodni.
2021. okt. 26. 22:16
 7/22 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk már most is csak egy álom a normális lakás, mindketten építészmérnökök vagyunk a párommal, 6 éve a szakmában dolgozunk és kettőnk netto keresete nem haladja meg a 600 nettót. Jelenleg egy maximum 25 millás lakást tudnánk magunknak megengedni, de azt is hitellel, viszont ez az a vállalható összeg, amiért nem kéne magunkat teljes mértékben eladósítani 20 évre. Ennyiért sajnos olyan leszakadt ingatlanok vannak, amik élhetetlenek, még felújítás után is és abszolút nem értéktartóak.
2021. okt. 26. 22:55
 8/22 anonim ***** válasza:
84%
Úgyhogy a kedves 6-os válaszolónak üzenem, hogy 7 év BME-n szívás, mesterdiploma és 6 év munka után nem büdös nekünk a munka. :)
2021. okt. 26. 22:57
 9/22 A kérdező kommentje:

Építészmérnökként hogyan kerestek csak ennyit? Nem lehet, hogy rossz helyen dolgoztok?

Amúgy én keresek átlag 500 nettót, 20 évre vettem fel hitelt, 10 fix, havi 87e törlesztővel, amit játszva kiköhögök. Ja és 9 volt a spórolt pénzem + 4 szülői támogatás + lakástakarék, tehát 15 önerő. Szerintem ennyit két embernek ősszel kellene tudni szednie nem?

Ezzel most látszólag ellentmondok a kérdésemben megfogalmazott állításnak, de annyi helyről olvasom és mondják, hogy lehetetlen félretenni, hogy gondolom mindenki nem lehet hülye.

2021. okt. 26. 23:15
 10/22 A kérdező kommentje:
Ja a lakás amit vettem egy panel, 44 m2, 28-ra lealkudtam 30-ról. Remélem, 10-15 év múlva nem veszít sokat az értékéből és el tudom adni.
2021. okt. 26. 23:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!