Szerintetek elképzelhető, hogy 20-30 év múlva egy átlagember vagy pár sem fog tudni saját ingatlant venni?
Átlag keresetűekre gondolok, nem cégvezető stb.
De ma már mérnök barátomék is csak egy panelt tudtak megvenni kezdő lakásnak, és olyan jóslatokat hallok, hogy az olló egyre nagyobb lesz a szegény rétegek és az elit közt, miközben a középosztály szép lassan eltűnik. Hogy itthon is bérlő társadalom leszünk, akik a gazdagok tulajdonát fogják egész életükben bérelni. A fiatalok már most sem látják az iszonyú bérlezi árak mellett, hogy miből fognak lakásra félretenni.
Ennek mennyi lehet a realitása? A politika nem akar kezdeni ezzel valamit?
"De ma már mérnök barátomék is csak egy panelt tudtak megvenni kezdő lakásnak"
Ne haragudj, de egyéves munkaviszonnyal a háta mögött a múltban sem tudott senki lakást venni. Ifjú koromban 280.000.- forint volt egy lakás a lakószövetkezetben, és 3.500.- forint volt a fizetésem.
Építészmérnökként hogyan kerestek csak ennyit? Nem lehet, hogy rossz helyen dolgoztok?
Amúgy én keresek átlag 500 nettót, 20 évre vettem fel hitelt, 10 fix, havi 87e törlesztővel, amit játszva kiköhögök. Ja és 9 volt a spórolt pénzem + 4 szülői támogatás + lakástakarék, tehát 15 önerő. Szerintem ennyit két embernek ősszel kellene tudni szednie nem?
Ezzel most látszólag ellentmondok a kérdésemben megfogalmazott állításnak, de annyi helyről olvasom és mondják, hogy lehetetlen félretenni, hogy gondolom mindenki nem lehet hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!