Akik hitelre vettek lakást, mennyi a havi törlesztő?
Jaj szegény 21-es, egyből személyeskedsz, csóró jelzővel illetsz.
Biztos te lehetsz itt a legnagyobb hiteligénylő és pont de dobálózol ezzel a jelzővel. :-) De legalább irónia van a dologban, majd ha a Blahán koldulsz egy 10 év múlva bebukottként, dobok egy kis aprót.
Főleg, hogy a kőbányai panel is már 35 millió minimum, és az még a leszakadt linós verzió. :D
Nem egy nagy luxus 40-50 milliós lakás, én vagyok az aki 48-ért vette a lakását még a kamatemelések előtt. 120 a törlesztő, ilyen kaliberű lakásokat az adott lokációban nem tudnék kivenni 180 ezer alatt. És akkor állatot még nem is tarthatok és gyerekekkel se mehetek. :D
8-as vagyok.
Bérlésről annyit, hogy a környéken 120-150 ezerért hirdetik a lakásokat, és ez szaros Kőbánya.
A törlesztőm 55 ezer.
Ennyiért mégis mit tudnék bérelni? 6 m2 félszobát SEM.
Ráadásul hitelnél "csak" a kamatot bukod. Nekem átlagban 25 a tőke, 30 a kamat.
30 ezer emberek, ennyit még ha otthon élsz is illik "leadni" a szülőknek :D
2018-ban
Vidéken Téten vettem egy 33m2 újépítésű garzon lakást
11,5millió forint volt szerkezetkész állapotban.
Kb.5 millió hitelt vettem fel rá,akkor fix 10 évre
52.000 ft volt havonta a törlesztője.
De az idei évben végtörlesztettem.
2023 évet megvárom,hogy alakul az ingatlan piac,de utána szerintem eladom.
És veszek egy nagyobbat Győrben
10+
Én fizetek 110000 ft/hó havonta, végig fix törlesztő! A fizetésem 17%-át költöm hitelre, így lenne hova nyújtózkodnom. Ha esetleg nem akarnék mama hotelben lakni 35 évesen, akkor kéne egy albérlet:
Most ebben a pillanatban a hozzám legközelebb eső városban, Győrben a legolcsóbb 1+2 félszobás panel 140000/ft/hó + közös költség.
Téglalakás 150000 ft/hó + közösköltségtől.
Szóval ez nekem így jóval gazdaságosabb, mert, ha még a min 10000 ft közösköltséget is hozzá csapom az albérlethez ,akkor a különbözet még a rezsimet is teljes egészében fedezi nettel telefonszámlával együtt!
Egy átlagos méretű családi házat, nem akartam hasonlítani egy garzonhoz, vagy egy 1,5 szobás lakáshoz.
És azért építettem átlagos méretű házat, mert nem néhány évre tervezek vele, hanem sokra.
Mivel én még a hitel kamatok elszállása előtt, és a forint mélyrepülésének kezdetén építkeztem, úgy érzem jól döntöttem, hogy belevágtam. Ha csak az euró árfolyamot veszem figyelembe, és azt, hogy az építőanyag nagyon nagy része külföldről jön, most kb 51-53 millióból épülne fel a 42 milliós házam + telek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!