Ingatlant hitelre így venni?
Mostani munkahelyemet, mint fix pontot használva, másik megyében lévő házra felvenni a lakáshitelt, amíg még tervezem itt lenni törleszteném, de aztán átlépnék a másik megyébe, persze ez munkahely váltással is járna. De azt most ne nézzük, hogy a kieső részt (míg másikat keresek, vagy már lenne is helyem) miből törlesztem.
Véleményem szerint a jó - főleg turistaparadicsom - helyeken lévő ingatlanokat még a mostani árukon kell megragadni, mert még feljebb mehet. Vagy csak én látom így?
Szerintem érthető.
Jelenleg dolgozok egy munkahelyen (ha most váltok, ugrik a lakáshitel).
Felvenném a lakáshitelt a másik megyében lévő házra.
A házat lehetőség szerint közben újítgatnám és persze a hitelt törlesztem, de még nem költözök be.
Amikor aktuális lesz, munkahelyet váltok, és beköltözöm.
-.-'
Attól tartok, hogy kisiklik párommal az életvitelünk ha a mostani - nem túl kedvelt (bár legalább fix idős és fix fizus) - munkakörömet itt hagyom. Egyrészt könnyedén veszem és bizakodom, de másrészről pedig a munkanélküliség illetve a kevés fizu miatt tartok a hiteltől. Pedig egyszer saját lábunkra kell állni... Meg a másik, attól is félek hogy amit most kinéztem ingatlan, a környéken az ár még feljebb fog menni (az említett turisztikai célpont, na jó annyira nem az, de látogatott), de ha meg megvesszük most (későbbi odaköltözéssel), és közben bedől a piac (ergo lemennek az árak), vagy helyben lenne még jobb ár / érték arányú ajánlat, akkor az úgy gáz... Nem is tudom, más hogy lép fiatalként... vagy mindenki marad helyben ahol született?
Egyébként fiatal párként lépnénk ezt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!