Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akik hitelre vettek lakást,...

Akik hitelre vettek lakást, mennyi a havi törlesztő?

Figyelt kérdés
Illetve házat vagy lakást sikerült venni? Budapesten vagy vidéken?

2022. nov. 30. 16:56
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
100%

Miskolc belváros, panel 2017 - ben 5millio volt.

5,5 milliót vettünk fel, ebből a fél millió "ajándék" volt, mert felkellett újítani a lakást, és ha olyat csináltatunk ami maradandó (mi a vezetékeket csinaltattuk), akkor az levonodik a hitelből.

38.000 forintot fizetünk + a kötelező biztosítás ami 6000 forint.

Azért csak ennyi, mert ha bármi történik is tudjuk fizetni és nem kerülünk az utcára.

Októberben toltunk be egy nagyobb összeget (1,5M) így már nincs olyan sok vissza.

2022. nov. 30. 22:19
 12/55 anonim ***** válasza:
92%
Agglomerációban vettünk családiházat nem rég. Felvettük a babavárót még tavaly, az eddig várta, hogy megtaláljuk az "álomházat". Közben megszületett a babánk, így ez most szünetel. Illetve fel kellett vennünk még 10 millió ft piaci lakáshitelt, ennek 85 ezer ft a törlesztője.
2022. nov. 30. 23:40
 13/55 anonim válasza:
100%

2 évvel ezelött 26 millióért Pest megyei városban 100 nm ház+900 telek.

Önerő+babavaro+lakashitel. A babavaro szunetel, a hitel törlesztő havi 80 ezer Ft

2022. dec. 1. 11:29
 14/55 anonim ***** válasza:
89%

Agglomerációs lakás havi törlesztője 158k volt (két hónapja végtörlesztettem) és négy éve lett vásárolva.

Jelenleg keressük a megfelelő házat, erre inkább már 350-400k törlesztőt számolok, szintén agglomeráció.

2022. dec. 1. 14:12
 15/55 anonim ***** válasza:
6%

Azért durva, hogy mennyi ember vett fel nagyösszegű hitelt szinte nulla önerővel, de azért a 40-50 milliós ház / lakás elvárás. :D Közben félretett pénzük alapján maximum egy kőbányai földszinti lakást érdemelnének. :DD

Ezek fognak majd belebukni pont 10 év múlva, aztán reklamálják, hogy tönkretette őket a bank xD.

2022. dec. 1. 21:13
 16/55 anonim ***** válasza:
91%
Del-bekesi nagykozseg, csaladi haz, 4.500.000-ert vettem. Ennel tobb hitelt vettem fel (szemelyi kolcson) hogy bebutorozhassuk a parommal. Oneronk nem volt, babavarora nem vagyunk jogosultak. 94.000 a torleszto, van meg belole 5,5 ev.
2022. dec. 1. 21:18
 17/55 anonim ***** válasza:
91%

"de azért a 40-50 milliós ház / lakás elvárás. :D"

Most ezt úgy mondod, mintha olyan marha nagy elvárás lenne, holott már Kőbányán is is ilyen árban vannak a jobb lakások, és akkor még mindig csak egy szaros Kőbányán laksz.

Az meg csak lehet elvárása az embernek, hogy valami minimálisan kulturált élhető helyen lakjon, ami nem a kőbányai földszinti lakás.

2022. dec. 1. 21:21
 18/55 anonim ***** válasza:
80%

"Közben félretett pénzük alapján maximum egy kőbányai földszinti lakást érdemelnének. :DD"

Definiáld mit jelent az "érdemelnének" kifejezés az ingatlan tekintetében. Hiszen azt nem "érdemled" hanem vásárolod.

Illetve kifejthetnéd mit jelent számodra a nagy összegű hitel, hiszen az itt válaszolók mindegyike nagyjából albérlet árat fizet amit akkor is ki kellene fizetnie ha nem lenne lakása.

2022. dec. 1. 21:25
 19/55 anonim ***** válasza:
89%

#15 Én írtam, hogy mi 50 milliós lakást 40 milliós hitellel vettünk fel.

Amúgy 25 millió önerőnk volt, csak beraktuk a maradék 15 millát máp+-ba mert jobban kamatozott, mint a hitelünk (3%, a babaváró meg ugye kamatmentes az első öt éves türelmi időszakban). Csak nem ez volt a kérdés, ezért ezt nem részleteztem. Amúgy még azon is gondolkodtunk, hogy full hitelre vesszük, csak nem vettük fel előre a babavárót, ezért így kényelmesebb volt.

2022. dec. 1. 21:29
 20/55 anonim ***** válasza:
12%

Vásárolod a banknak egyelőre, nem magadnak.

Mikor anno a devizahitelesek bebuktak, akkor is az volt, hogy felvették az ordas nagy hiteleket 3-4 szobás házakra, aztán a hitel előtt a maguktól félretett pénzük egyenlő volt egy autó árával.

A legtöbb ember mindig tovább nyújtózik hitel mellett, mint kéne.

Nem tudom, hogy ego vagy a józan ész hiánya. 50 milliós ház, csak azért mert van CSOK,de CSOK és kedvező kamatozású hitel nélkül, még egy garzonlakás is luxus lenne.

2022. dec. 1. 21:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!