Kispest drágább vagy Buda olcsóbb része a jobb hely?
Konkrétabban?
Melyik területre gondolsz, milyen szempont alapján minősülne az egyik jobbnak?
Buda olcsó része rosszabb, mint Pest jobb részei. Az egyetlen "előny", hogy a sznob elmondhatja, hogy budai lakos.
Kispest drágább része Wekerle telep, ami gyönyörű, egyedi, történelmi városrész, kiemelt kertváros, jó közlekedéssel.
De ott is érvényes ami mindenütt, hogy a lakás állapota és a társasház lakóinak a színvonala a meghatározó.
Ha ott keresgélsz, akkor keress önálló családi házat, akkor jól fogod érezni magad!
Az lesz a jobb hely, ami a mindennapi teendőidhez közel van.
Ha 3. kerület külsőre kell bkv-znod minden nap, akkor nem fog vígasztalni, hogy Pest "jó helyén" laksz, mert minden nap át kell küzdened magad a büdös tömegen, vagy dugóban a sok gyökér között 2x1.5 órában.
Akik "budát" szídják kispesttel szemben azok csórók valljuk be.
Kispest nagyon az alja hiába van egy "hangulatos" retro lakótelepe, a Wekerle, az is egy nagyon fura hely.
Kispest tele van c-vel, csakúgy mint csepel, kőbánya és erzsébet. Ezek nem hiába olcsók. Csakúgy mint a havanna.
Budán, még a leggagyibb budafokon meg békáson is egy fokkal jobb a lakóközösség pedig ezek nagyon alja részek budán valóban.
Buda mindig előrébb lesz mint Pest, kivéve a XIII. , a XVI. és az V. kerületet, esetleg még a XVII. kerületet de az már nem is Budapest.
"Buda mindig előrébb lesz mint Pest,"
Ezerszer inkább a József Attila ltp. mint Békás, vagy Kelenföld.
Gyere el a XVIII. Alacskai ltp-re, nem költöznék innen mondjuk a Flórián környékére, vagy a Móricz Zs. körtérhez.
József Attilára azért nem költöznék, arról még youtube videó is van fent, hogy mennyire utálják az ott lakók a sok drogost.
az alacskairól van tapasztalatom az tényleg nyugis, de belvárostól messze van, még autóval is.
"arról még youtube videó is van fent, hogy mennyire utálják az ott lakók a sok drogost."
Ja, ha Youtube videó is van róla, akkor csak igaz lehet! :-D
Közel 30 évet éltem ott, az öcsém, az anyám és a keresztanyám ma is ott él, hetente minimum egyszer megyek hozzájuk. Én ott még drogost nem láttam.
"az alacskairól van tapasztalatom az tényleg nyugis, de belvárostól messze van, még autóval is."
Békásmegyer is messze(bb) van a belvárostól, meg Kelenföld is, Rózsadomb is. A Belvárostól való távolság nem mindenkinek szempont. Én speciel minimum négy éve nem jártam a Belvárosban, és nem is hiányzik.
Egyébként Alacskáról a busz 20 perc alatt van a Népligetnél, onnan a Belváros Metróval 10 perc.
#9: Kelenföldről BKV-n 10 perc a belvaros, ha messze laksz a metrótól, akkor is max 15.
Békás csak akkor vallalható közlekedésileg, ha a HÉV megállóhoz közel laksz, akkor mondjuk 50 perc alatt vagy a belvárosban.
Jelenleg Kelenföld és Őrmező időben olyan "messze" van a belvárostól, mint mondjuk a Népliget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!