Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kispest drágább vagy Buda...

Kispest drágább vagy Buda olcsóbb része a jobb hely?

Figyelt kérdés
2022. nov. 27. 18:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem egy dolgot nem értenek meg a József Attila lakótelep és Alacskai lakótelepet dícsérő emberek.

Elmondom mit!

1) Ez a két MÉLTÁN népszerű hely, nagyon barátságos, EZ TÉNY. De nem ezt fizeti az ember meg sem Kelenföldön, sem Óbudán. Hanem a lokációt. Mi van körülötte.

Vegyük sorjában:

1) József Attila lakótelep: ha az ember kicsit kintebb megy az Ecseri úti metrómegálló-gettóba jut és az életkedve elmegy. Ott megy át a fél dél-Budapesti lakótelepi tömeg, igenis elég KEVERT lakossággal, nagyon sokféle emberrel, nagyon más miljő.

2) Alacskai: éltem a 18. kerületben, az valóban egy kis oázis és az Alacska is, tény. De ha az ember nem autós, de még ha autós is, megint csak mi veszi körül? Gyál? Na arról mindenki tudja milyen. Kispest, Soroksár és Erzsébet? Nem okkal 20-30%-kkal olcsóbb kerületek ezek...mindenki tudja miért!

Kelenföld és Óbuda: lehet ha valaki eljön a Móricz Zs. körtérre ( ami mondjuk nem Kelenföld de példálóztak vele ) vagy a Flórián térre akkor nem fog neki tetszeni. Nos én laktam ezeken részeken, először a Móricznál most a Flórián tér környékén.

Miért jók? Mert ami körül veszi őket az NAGYON JÓ!

Móricz/Kelenföld: budaörsi agglomeráció, a budai hegyek, a vár kerülete, a gellért hegy, az V. kerületi belváros stb. stb.

Óbuda: délről a II. kerület határolja rögtön, a Hegyvidék itt van rögtön, északról pedig Szentendre és a Dunakanyar vonzáskörzete, a Margit és a Hajógyári sziget határolja.

Ezt nem értik meg akik József Attiláznak meg Alacskáznak, meg Kispesteznek.

Pillangó park is ilyen. Lehet az maga jó de nem messze drogos tanya van....

Értsétek már meg!

2022. nov. 29. 11:36
 12/18 anonim ***** válasza:
39%
#11: hagyjad, tényleg nem fogják megérteni.
2022. nov. 29. 11:55
 13/18 A kérdező kommentje:

Én felfogtam, és van benne teljes joggal valami.

Az viszont más dolog, ha az ember mondjuk pesti oldalon dolgozik és a lakhelytől függetlenül részese kell lennie a pesti dolgoknak, amit leírtál.

Viszont teljesen átérzem, mert jelenleg pont ebbe fásultam bele, amit te leírtál negatívumként.

2022. nov. 29. 17:53
 14/18 anonim ***** válasza:

Akkor jó kérdező. Mondom ha megteheted akkor inkább lokáció alapján válassz, mert az hosszú évtizedekig maradni fog és mindig értékálló tényező lesz.

50-100 év múlva nyilván ez más lesz de akkor már nem élünk.

2022. nov. 30. 07:28
 15/18 anonim ***** válasza:
53%

Viccesek nagyon a válaszok, hogy így előjött a buda jobb mint pest szlogen. :D

II. kerületben lakom és ott is dolgozom lassan 6 éve, kb. 20 percet tömeg közlekedem napi szinten, a gyűlölt "pesti oldalra" heti szinten átjárok teendők miatt. Összességében a covid óta egyre több kettyós idióta van a II. kerületben, minden vasárnap úgy jövök le a Bimbó úton, hogy valamelyik csöves megint derékmagasságig lef*sta a garázskiállót. Mechwartnal a Groby előtt mindig ott hesszelnek, a Varsányi Irénben mindig 4 büdös csöves gangel, a Medve utcában van egy félidióta nő, aki ha kutyával sétálsz, felrúg. A mechwart liget az utóbbi időben a c típusúak új kedvenc helye lett, mióta újítják a Blahát. 22-es busszal olyan élmény menni, mint régen a 9-essel, minden napra jut legalább két alkoholista üvöltözős, vagy egy ülésbe piszkító hajléktalan. A Széll Kálmán térről akkor még nem is beszéltünk, amint leszáll az éj, Mordor kapui megnyílnak.

11. kerületben a Bartók Béla végén pedig egy drogos prosti negyed van a lakótelepi részen, múltkor volt szerencsém belecsöppenni egy ilyen beszélgetésbe, pedig csak ingatlant mentem mutatni.

Szóval ne legyenek illúziótok. Buda nem jobb, mint Pest ugyanaz a milliő, csak a sz*r szebb csomagolásban van tálalva.

2022. nov. 30. 21:42
 16/18 anonim ***** válasza:
43%

15-ös nagyon külső szemmel érzékeled a dolgot. Nem buda vs pest szembenállás van, hanem konkrét városnegyedeket néztünk.

A II. kerület központjai nyilván sosem lesznek TOP helyek, ahogy semelyik hely központjai sem. De egy lakótelepi központ iszonyatosan kellemetlen tud lenni a Pesti oldalon.

A belvárosi létnek a szépsége az amit leírtál, a csövesek és az idióták.

Aki a II. kerületet szídja az szerintem életében nem élt Erzsébeten, Kőbányán, Rákosborzasztón. Konkrétan bicskanyitogató amikor valaki a hegyről szídja a többi környéket, mikor nyilvánvalóan trollkodik mégis zavaró.

De valóban egyedül 1-2 rész van budapesten ami kiemelt és ez az 1. kerület és a XII. kerület. Mindegyik másikban vannak ARCOK. Az meg hogy a pályaudvarok környéke milyen az érthető, hiszen pályaudvarok ez minden európai városban így van.

2022. dec. 1. 10:35
 17/18 anonim ***** válasza:
60%
Miert veszed trollkodasnak azt, hogy osszegezte, hogy igazabol negyedektol fuggetlenul az ossz budapesti millio kozott sem feltetlenul van orbitalisan nagy kulonbseg? Nyilvan ingatlan arakban hatalmas elteres van pl. egy budai es egy kulpesti lakas eseteben, viszont maximum a frekventaltabn lokaciot fizeted meg, nem pedig azt, hogy normalisabb kornyezetben elsz. En laktam mindket oldalon, Havannan 4 evet, utana a 11. keruletben 5 evet, 9 ev kellett hozza, hogy inkabb kikoltozzek gglomeracioba es feladjam ezt az egesz budapesti letformat, mert igazabol mindket helyen ugyanazokkal a tipusu emberekkel talalkozol nap mint nap. Mondjuk engem Havannan se ert soha attrocitas, nem akartak megkeselni es hasonlok, viszont a panel negyedek proli, megszomorodott, hazsartos osszetetele ugyanaz volt mindket helyen. Erdekes modon pest megyei agglomeracioban kepesek mosolyogni es kedvesek lenni az emberek.
2022. dec. 2. 06:25
 18/18 anonim ***** válasza:
19%

"Én speciel minimum négy éve nem jártam a Belvárosban, és nem is hiányzik."

És ez kit érdekel hogy te mit csinálsz meg neked mi hiányzik és mi nem? Egy csóró lepukkant külpesti lakótelepet reklámozol holott egy négyzetméternyi terület drágább az I. kerületi ingatlanomban mint neked az egész 50 négyzetméteres kéglid senkifalván. Biztos azért mert olyan nagyon felkapott hely a lakóteleped aminek ontod itt a markeringjét

2022. dec. 30. 23:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!