A feleségem nevére hogyan /milyen lehetőséggel irhatom rá az ingatlan felét vagy 30%át? Pl.ajandekozás? Hogy minél egyszerűbb legyen es minél kevesebbe, vagy szinte semmibe se kerüljön.
Hosszú történet, a lényeg hogy van egy ingatlan amit a szülőktől kaptam ajándékozás által, de a feleségem is adott elég sokat és továbbra is adna a felujitasba.
Így neki is járna, ill.alapból úgy akarjuk hogy fele -fele vagy ha lehet akkor nekem 70, neki 30%legyen.
Tehát beleadott "némi aprót" a ház több tízmilliós értékéhez képest.
Már bocs, de ingyen lakhatás nem létezik. Még jó, hogy belead.
Ennyi jóindulatot... gondolom mind férfiak vagytok és féltitek az ingatlant az asszonytól - tegyen bele nyugodtan a felújításba, egy olyan házba, amihez papíron semmi köze. Majd bizonygassa ha esetleg meghal a férje, hogy de ő bizony x milliót költött rá.
Ajándékozással, ahogy fentebb írták, írasd a költés értékének megfelelő tulajdoni hányadot a feleséged nevére és akkor nincs vita se ha valamelyikőtök meghal, se ha ne adj isten elválnátok.
Váláskor ezekkel úgy is elszámolnak, az a fél felhozza a bíróságon, hogy ő is adott bele, aztán a másiknak ki kell fizetni őt olyan arányban. Ez is bevett dolog.
A házasság így működik, hogy sok mindent nem kell lepapírozni, mert a törvény előtt automatikusan úgy működik, ahogy kell sok minden. Pl. ha a házasság alatt vesztek egy lakást, akkor hiába csak az egyik nevére kerül, attól még váláskor ugyanúgy feleződik az egész.
" egy válás esetén akkor is jelezhetitek, hogy ő fizetett bele ilyen módon és akkor kiszámolják, hogy arra mekkora tulajdonrészt kapjon"
Hát persze!
Magadtól írsz ilyen hülyeségeket?
Amit beleadott azt le is lakta. Ennyi!
Szerintem az nem jó, ha tulajdoni hányadot fizet bele. Arról kell írnotok papírt, hogy x milliót tett bele a felújításba, és ezzel szerzett y tulajdoni hányadot, ami az ingatlan jövőben értékének y hányadával megváltható válás esetén.
Teljesen mindegy, hogy kinek a nevén hány százalék tul. hányad van.
Az ajándékozás még jó lehet, de azt meg valami 5-10 évig vissza lehet követelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!