Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A feleségem nevére hogyan...

A feleségem nevére hogyan /milyen lehetőséggel irhatom rá az ingatlan felét vagy 30%át? Pl.ajandekozás? Hogy minél egyszerűbb legyen es minél kevesebbe, vagy szinte semmibe se kerüljön.

Figyelt kérdés

Hosszú történet, a lényeg hogy van egy ingatlan amit a szülőktől kaptam ajándékozás által, de a feleségem is adott elég sokat és továbbra is adna a felujitasba.

Így neki is járna, ill.alapból úgy akarjuk hogy fele -fele vagy ha lehet akkor nekem 70, neki 30%legyen.

2022. nov. 27. 14:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
19%

Tehát beleadott "némi aprót" a ház több tízmilliós értékéhez képest.

Már bocs, de ingyen lakhatás nem létezik. Még jó, hogy belead.

2022. nov. 27. 19:10
 12/19 anonim ***** válasza:
93%

Ennyi jóindulatot... gondolom mind férfiak vagytok és féltitek az ingatlant az asszonytól - tegyen bele nyugodtan a felújításba, egy olyan házba, amihez papíron semmi köze. Majd bizonygassa ha esetleg meghal a férje, hogy de ő bizony x milliót költött rá.

Ajándékozással, ahogy fentebb írták, írasd a költés értékének megfelelő tulajdoni hányadot a feleséged nevére és akkor nincs vita se ha valamelyikőtök meghal, se ha ne adj isten elválnátok.

2022. nov. 28. 09:09
 13/19 anonim ***** válasza:
23%
12. Mi köze ennek ahhoz, hogy ki a férfi és ki a nő? Ha a kérdező nő lenne és a másik a férfi, akkor is ugyanezt tanácsolnám a kérdezőnek, mint embernek.
2022. nov. 28. 09:15
 14/19 anonim ***** válasza:
40%
Az elég baj, ha hagynád hogy újítgassa a te házadat, de tulajdonrészt, azt nyilván ne szerezzen benne, mert milyen dolog az.
2022. nov. 28. 09:16
 15/19 anonim ***** válasza:
89%

Váláskor ezekkel úgy is elszámolnak, az a fél felhozza a bíróságon, hogy ő is adott bele, aztán a másiknak ki kell fizetni őt olyan arányban. Ez is bevett dolog.

A házasság így működik, hogy sok mindent nem kell lepapírozni, mert a törvény előtt automatikusan úgy működik, ahogy kell sok minden. Pl. ha a házasság alatt vesztek egy lakást, akkor hiába csak az egyik nevére kerül, attól még váláskor ugyanúgy feleződik az egész.

2022. nov. 28. 09:30
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

" egy válás esetén akkor is jelezhetitek, hogy ő fizetett bele ilyen módon és akkor kiszámolják, hogy arra mekkora tulajdonrészt kapjon"

Hát persze!

Magadtól írsz ilyen hülyeségeket?

Amit beleadott azt le is lakta. Ennyi!

2022. nov. 28. 09:39
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Miért lakta le...? Nem rezsiről beszélünk, felújításról. Gondolom nem 5000 forinttal járult hozzá. Ez nem lelakás kérdése. A bíró se úgy számolná, hogy hozzá tetszett járulni a néhai lakásának felújításához 4,5 millióval, ja az ő lakásában laktak, akkor önnek nulla tulajdonrész jár. Szép is lenne.
2022. nov. 28. 11:27
 18/19 anonim ***** válasza:

Szerintem az nem jó, ha tulajdoni hányadot fizet bele. Arról kell írnotok papírt, hogy x milliót tett bele a felújításba, és ezzel szerzett y tulajdoni hányadot, ami az ingatlan jövőben értékének y hányadával megváltható válás esetén.

Teljesen mindegy, hogy kinek a nevén hány százalék tul. hányad van.

Az ajándékozás még jó lehet, de azt meg valami 5-10 évig vissza lehet követelni.

2022. nov. 28. 15:34
 19/19 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Sajnálom hogy csak ilyen válaszokat kaptál, nem tudom miért nem érti meg senki hogy ez nem csak a válásról szól. nekünk is közös a lakásunk de csak az én nevemen van mert nem lehetett az elején elintézni és ezért most én szeretném a lakás felét a páromnak ajándékozni mert szerintem is számít és jó érzés tudni hogy a te neveden van pedig soha nem volt szó válásról
2023. júl. 11. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!