Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért nem válaszol az ügyvéd...

Miért nem válaszol az ügyvéd az ajánlatkérésre?

Figyelt kérdés

40 éves koromra 20 év kenyéren és vízen való élés után végre tudnék lakást venni a budapesti agglomerációban...

Meg is egyeztem az eladóval az árról, meg mindenről.

Most jön az, hogy ügyvédet kéne találni az adásvételhez, mert azt ugye a vevőnek kell vinnie.

Szóval googléztem, egy csomó találat esetén a weboldalon lévő elérhetőség nem stimmel a kamarai ügyvédkeresőben megadottal, sem a székhely, sem az elérhetőségek. Az ilyet nem tudom komolyan venni, szóval passzolom.

A következőnél stimmel minden, viszont a megadott címet felkeresve, egyáltalán semmi jele nincs annak, hogy ott ügyvédi iroda működne, így passzolom azt is.

A harmadiknál stimmel minden, cégér is kint van, gondolom akkor használjuk az ajánlatkérő formot a weboldalon, hogy kérjünk ajánlatot, leírtam neki, hogy lakást akarok venni, leírtam a vételárat (mert ugye a munkadíj ennek a százaléka). 2 munkanap elteltével semmi válasz, de még egy automatikus válasz sem, hogy vettük a lapot. Lehet, hogy olyan sok felkérése van, hiszen mégis csak első oldal a keresőben, hogy szabadon tud triázsolni köztük és megteheti, hogy a nem túl drága ajánlatokat csípőből ghostolja?

Jól van, akkor next please. Minden stimm, üzenet ment, 1 nap eltelt, semmi...

Azért mégis csak egy gamer PC árát készül ott hagyni az ember az ügyvédnél, valahogy nagyobb lelkesedésre számítanék...

Mit rontok el? Lehet, hogy a weboldal csak dísznek van, és telefonon kéne zargatnom őket?

2022. nov. 23. 18:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

mert túlbonyolítod...keresel egy ügyvédi irodát, oda beballagsz, a recepcióst megkérdezed, ki segítene az ingatlanvásárlásodban? A recepciós eligazít..

Lehetőleg arrafelé keress irodát, amerre laknál, vagy laksz.

2022. nov. 23. 19:44
 2/7 anonim ***** válasza:
58%

Nekem azt mondták, ügyvédet illetlenség ismeretlenül mailben felkeresni, telefonon kell elsőre! Nem fognak válaszolni ismeretlen írásban megkeresésére - persze ha van formula a weboldalán, az nyilván más.

A másik, hogy délután kell keresni, mert délelőtt-kora délután tárgyaláson vannak.

2022. nov. 24. 05:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, valóban a vevő szokta vinni és fizetni, de ettől el lehet térni. Akár az eladó is javasolhat ügyvédet ha van az ismerettségi körében.

Budapesten rengeteg van, gyakorlattal, weboldallal/elérhetőséggel, és szerintem nem kérnek többet mint egy vidéki ügyvéd.

2022. nov. 24. 09:19
 4/7 anonim ***** válasza:
89%

Haver, ha már ezen annyira fennakadsz, hogy kérdést írsz ki róla, vegyél pár doboz valerianát a következő hónapokra.

Vedd fel a telefont, és addig keresgélj amig fel nem veszik a telefont, és időpontot nem adnak.. Nem atomfizika ez.

2022. nov. 24. 13:48
 5/7 anonim ***** válasza:

De komolyan, miért bonyolítod ennyire?

1. Ismerőstől kérhetsz ajánlást olyan ügyvédről, akivel már dolgoztak.

2. Ha nincs ilyen, akkor telefonon hívd fel/menj be ahhoz, akit kinéztél. Lehet írni is, de egyébként azon ne csodálkozz, ha nem azonnal válaszolnak. Egy nap még semmi; az ügyvédek az idejük nagy részét bíróságon töltik. Van, aki nem is minden nap foglalkozik az e-mailekkel.

2022. nov. 24. 19:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Javaslom: facebook - ingatlanjog csoport. Keress ott ügyvédet, tele van ingatlanos ügyvédekkel. Vagy kerdezz meg usmerősöket. És telefonálj. Ne emaileket írogass.
2022. nov. 25. 10:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Csütörtökön 4 nap múlva a megkeresés után válaszolt az, akit elsőnek felkerestem. És elindítottuk a folyamatot szóval crisis averted.
2022. nov. 25. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!