Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Rámsóztak egy rozsdás (fehérre...

Rámsóztak egy rozsdás (fehérre lekent), penészes, törött mosógépet (szállítási hibásként vettem, nem használtként), és most nem válaszol a cég - mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Egyszóval, amit leszállítottak, nem egy bemutató termi/szállítási hibás darab, hanem egy úgy-ahogy rendbehozott használt mosógép. A cég tulajdonosa/vezetője nem reagál semmit, a boltban dolgozó úriember nem tudja felhívni, amikor bemegyek, mert valahogy mindig pont akkor elfoglalt és nem hívható.

Viszont kellene mosógép. Mik a lehetőségeim? Mehetek békéltető testülethez, és még tudok valamit tenni? A reklám alapján új gépet vettem (a reklám megtévesztő), a boltban azt mondták, bemutató termi darab (nem tudom bebizonyítani, hogy másikat hoztak, de ez biztosan nem bemutató termi darab)... de sürgősen kellene mosógép addig is, amíg ez elrendeződik.

Mik a lehetőségeim? A mindent lefotózok, feltöltök online, hogy legyen bizonyíték az időpontra, használatba vehetem? Nem igazán reális opció, hogy ne mossak, illetve hónapokon át vigyem a cuccaimat mosodába; másikat meg nem akarok venni, mert helyem sincs, szükségem sincs két mosógépre.

Köszönöm

2021. jan. 15. 10:19
 1/9 A kérdező kommentje:
"ha mindent lefotózok"... egy "h" lemaradt.
2021. jan. 15. 10:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Elkéred a vásárlók könyvét. Beleírsz. Arra kötelesek válaszolni.

A békéltető testület mellett mondhatod azt is, hogy a fogyasztóvédelmi hatósághoz fogsz fordulni, hogy x ideig nem oldják meg az ügyedet.

2021. jan. 15. 11:02
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
A dolog nyilván bukta, jóesetben is hetekig nem látod a pénzed, ha jogi ügy lesz belőle akkor évekig, de lehet, hogy soha, szóval nyilván kell venni egy másikat, ezúttal mondjuk nem a legolcsóbb sufni helyről, és akkor nem vernek át. Ezt hívják tanulópénznek, az olcsó sokszor drágább.
2021. jan. 15. 11:23
 4/9 anonim ***** válasza:
95%

Mennyi ideje vetted?

Ha webshopból, akkor 14 napon belül vissza kell venniük és a pénzt visszaadni. Utána normális helyen vegyél egy normális gépet!

Én a helyedben nem vergődnék ezzel a géppel és ezzel a céggel, de ha te mégis, akkor dátumos fotók és fogyasztóvédelem.

Ehhez persze nem ártana előtte egy tértivevényes levél (nem telefonálgatás!) amiben leírod a gondjaid és felszólítod őket az ügy tisztességes rendezésére. Erre kötelesek 30 napon belül válaszolni, ha nem teszik, akkor Fogyasztóvédelem.

2021. jan. 15. 11:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok és közben gondolkoztam rajta.

Ha szállítási sérültként vetted, akkor a sérüléseket sajnos nem reklamálhatod meg.

Hogy használt, azt miért gondolod?

A sérülteket elvileg kipróbálják, hogy az ütéstől, eséstől keletkezett e benne valami szerkezeti hiba.

A lényeg, hogyha megbántad és elment tőle a bizalmad, akkor ha webshopból vetted, akkor indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól 14 napon belül, így vissza kell venniük és a pénzt visszaadni.

Ha viszont hibátlanul működik, akkor gondold át, hogy megéri e neked a cécó!

2021. jan. 15. 12:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért vetted át, ha annyira borzalmas? Az ilyesmiket megnézi az ember, még ha vadiújat is vesz. Ez a szállítók is tudják és kérés nélkül bontják ki.
2021. jan. 15. 12:10
 7/9 Szabó Éva Györgyi ***** válasza:
100%

Tisztelet a kivételnek!

Ilyenek az aljas kereskedő/"ember", mármint az a gazember, akit nem lehet felhívni!

2021. jan. 15. 13:37
 8/9 Szabó Éva Györgyi ***** válasza:
100%

Fogyasztóvédelmi Felügyelet!

... és nem emailben hanem, kézzel írott levélben ajánlva, feladni/melléklet: fotók.

[link]

2021. jan. 15. 13:43
 9/9 anonim ***** válasza:
92%

"sürgősen kellene mosógép addig is, amíg ez elrendeződik."

Sajnos ez a része nem fog rendeződni.

Telefonálj, hogy nem azt hozták, amit rendeltél!

2021. jan. 15. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!