Tényleg csökkeni fognak az ingatlan árak?
Figyelt kérdés
Tudom 15 éve havonta megkérdezik ezt, de most talán más a helyzet. Hitelre nem lehet ingatlant venni (40 milliós lakáshitelre 96 milliót kell visszafizetni 20 évre). Kereslet csökken, a kínálat meg nő még mindig. Csok vevők is elfogynak mert az a 10+10 már édes kevés egy családi házhoz önmagában.2022. nov. 26. 18:17
31/31 anonim válasza:
Ami 40 millió van valakinek most egy panelba 180 ezres albi pénzzel hoz kicsit több mint 2 misit egy évben. Ha netán csökken az ingatlan értéke akkor ugye ebből még jön le. Az infláció követő állampapírok mindig az előző éves inflaciora adnak pluszban egy kis kamat prémiumot. Jövőre fizethetnek 15-20 százalék korul valahol attól fuggoen hogy mennyi kesz idén az éves infláció. Most vegyek mondjuk egy 16 százalékot ugyan arra a 40 misire mint amit panelba tenne az ember. Az egy évben 5 Misi körül van ha így hirtelen éjjel jól számolom. Tobb mint duplája mint ha panelba fektetne az ember. Szoval ez az ingatlanos addig volt sutem buli mìg olcsók voltak a hitelek és az albi pénz mellett nőtt még az ingatlan értéke brutálisan. Most én biztos nem ebbe fektetnek, de mindenki maga dont ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!